Fantasztikus hangulat, de sok hazai hiba, és ennek eredményeként két gyors vendégtalálat vezette fel a rangadót, miután Stine Oftedal, Emilie Hovden és Ana Gros hiányában nem tudta tartani a lépést az ETO. Habár Veronica Kristiansen hétméteresből kétszer is eredményes volt, az első győri akciógólra közel hat és fél percet kellett várni. Hiába az egyenlítés, támadásban a ziccerekbe is hibák csúsztak, a vendégek így rohamléptekben húztak el. Küzdöttek, küszködtek, miden gólért megszenvedtek a kisalföldiek, de Emilie Arntzenék úgy mentek át a hazai falon, mint kés a vajon. Húsz perc sem telt el, amikor 12–6-os vendégelőnynél elnémult a csarnok, majd tompa füttyszó, és a „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmus hallattszódott a lelátón, jelezve: baj van. Ez látszott Ulrik Kirkelyn is, akitől nem megszokott, hogy hevesen gesztikulál a kispad mellett.

Bár a szünet előtt kicsit alábbhagyott a románok lendülete, az 1100. BL-góljára hajtó Cristina Neagu bődületes bombával jelezte, csapatának esze ágában sincs közelebb engedni a hazaiakat. Erre az utolsó másodpercekben még lett volna esélye az ETO-nak, de Rju Un Hi egy az egyben Laura Glauserbe lőtte a labdát, tovább bosszantva az eredmény miatt amúgy is „zabos” közönséget.

A második félidőben sem igazán változott a játék képe, ugyanis a román bajnok rendkívül jó visszarendeződésével és a gyors Rába-parti támadások elfojtásával tulajdonképpen kihúzta a hazaiak méregfogát. Az ETO-nál talán Bruna de Paula játéka érdemel említést, aki fáradhatatlanul igyekezett egy az egyben áttörni a hihetetlenül kemény védőfalon, a különbség azonban folyamatosan öt-hat gólon táncolt. Negyedóra volt vissza, amikor végre ritmust váltottak, és hosszú idő után ismét négyre jöttek fel a kisalföldiek, de még tovább csökkenteni a hátrányukat csak sokadik nekifutásra sikerült. Aztán a hajrával együtt kezdődött az őrület. Kristiansen és Estelle Nze Minko is játékba lendült, Sandra Toft pedig fontos pillanatokban hárított, így 22–22-nél utolérte egyre fáradó riválisát az ETO, amely a találkozón egyszer sem vezetett. Az utolsó két percben rendre elmaradt a magyar válasz, így a 8 góllal záró Grace Zaadi vezérletével a CSM elvette a Rába-partiak veretlenségét.

GYŐRI AUDI ETO KC–CSM BUCURESTI 24–26 (9–15)

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
A-CSOPORT

Győr, 5038 néző. V: Braseth, Sundet (norvégok)

GYŐR: Solberg-Östhassel – GYŐRI-LUKÁCS 6, Rju Un Hi 2, DE PAULA 4, Brattset Dale 1, Nze Minko 2, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: S. TOFT (kapus), Haugsted, V. KRISTIANSEN 6 (3), Broch 1, Blohm. Edző: Ulrik Kirkely

BUCURESTI: GLAUSER – ÖSTERGAARD 4, Kobylinska 1, ARNTZEN 3, INGSTAD 3, Neagu 3, Dindiligan 2. Csere: M. Davidsen (kapus), ZAADI 8 (3), Flippes, Omoregie 2. Edző: Adrian Vasile
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 11. p.: 4–8. 21. p.: 6–13. 25. p.: 7–13. 35. p.: 12–17. 40. p.: 14–19. 45. p.: 16–20. 52. p.: 22–22. 57. p.: 24–25
Kiállítások: 2 perc, ill. –
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3

MESTERMÉRLEG
Ulrik Kirkely: – Megérdemelten vitte el a két pontot ellenfelünk. Az első félidőben mind támadásban, mind védekezésben tőlünk szokatlan hibákat követtünk el, és Laura Glauser védései is biztos támpontot jelentettek a vendégeknek. A szünet után agresszívebben és gyorsabban tudtunk védekezni, feljavult a játékunk, és a nagyobb tempó egyenlítést eredményezett. Sajnos a döntetlennél elkövetett újabb hibák nem engedhetők meg egy Bucuresti-tudású csapattal szemben.
Adrian Vasile: – Nagyszerű mérkőzésen rendkívül fontos győzelmet arattunk. Az otthonában köztudottan félelmetes Győr ellen a legnagyobb elismerés illeti a lányokat az első félidőbeli küzdelemért és védekezésért. A folytatásban az ETO más sebességre kapcsolt és felzárkózott. Szerencsére a kulcsmomentumokban egy-egy védéssel, illetve góllal a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

A győriek így is 5 pont előnnyel vezetik csoportjukat az Odense és 7 ponttal a CSM előtt, a Debrecen a 8 csapatos csoport 6.helyén áll. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!