Az előző játéknapon a Zalaegerszeg skalpját begyűjtő vasi együttes a bajnoki címre törő Alba Fehérvár csapatát fogadta. A szezon során mutatott teljesítmény alapján a vendégek számítottak inkább az összecsapás esélyesének. Főleg azért, mert több kulcsjátékosára nem számíthatott Kocsis Tamás vezetőedző.

Ennek megfelelően nagyon izgalmasnak ígérkezett találkozó. Már feldobás után látszott, hogy mindkét gárda a saját játékát próbálta ellenfelére erőltetni. A Körmend ráadásul precízen célzott távolról, amivel egyre nagyobb előnyt tudott összeszorgoskodni. A vendégek mestere idokéréssel próbált tanítványai fejében rendet tenni, mindezt többé-kevesebb sikerrel. Chambers révén a negyed vége mégis inkább a vendégeké volt.

Óriási hangrobbanás fogadta a folytatásban a Körmend első kosarát. Érezhetően visszavettek a rohanásból a főszereplők, ami a dobásokon nem mutatkozott meg. Ontották a kosarakat a játékosok, állandósult a néhány pontos Rába-parti vezetés. A szünetre három pontos volt hazai előny.

A térfélcsere után villámrajtot vett az Alba, Vojvoda hatékony játékával fordított a fehérvári csapat. Kapkodóvá és pontatlanná vált a Rába-parti együttes, folyamatosan nőtt a különbség.

Kocsis Tamás magához intette legénységét, de hiába. Nagyon elkapta a fonalat a vendég alakulat és mindig akadt valaki, aki betalált. Ferencz triplájával megkezdte a felzárkózást a Körmend és úgy tűnt, hogy sikerül meglepetést okozni. A nagy tét miatt ekkor már megremegtek a kezek. A legfontosabb pillanatokban azonban a körmendi szív volt az úr és legyőzte a tabella második helyén álló riválisát.

Egis Körmend – Alba Fehérvár KC 103-98 (28-24, 27-28, 21-26, 27-20)

Körmend: Basic 10/3, Morgan 16/9, Takács 11, Djogo 15/6, Tolbert 31.
Csere: Ferencz 14/12, Durázi 6, Herczeg -, Doktor -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!