A női kézilabda NB I-ben szereplő Praktiker-Vác nyáron hét játékost igazol, köztük Juhász Gréta válogatott balátlövőt.

    A klub honlapjának szerdai beszámolója felidézi, hogy a Kisvárdáról érkező 22 éves játékos junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes volt, tavaly decemberben pedig szerepelt a felnőtt válogatottal a világbajnokságon.
A Juhászhoz hasonlóan junior Európa-bajnok és junior vb-ezüstérmes – átlövő és irányító poszton bevethető -, jelenleg térdműtét után gyógyuló Besszer Borbála az Alba Fehérvától igazol Vácra. Ugyancsak Székesfehérvárról érkezik majd a 23 éves jobbátlövő Afentaler Sára, aki 2019-ben tagja volt a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC keretének.
A 24 éves beálló, Varga Emőke szintén BL-győztesnek számít, és további hasónlóság, hogy legutóbb ő is az Alba Fehérvárt erősítette. Jelenleg nincs klubja, mert az előző szezon végén súlyosan megsérült a térde, de hamarosan újra százszázalékos állapotba kerül.
A váciak két balszélsőt is igazolnak: a 23 éves Wald Kíra 2019-ben EHF Kupát nyert a Siófok színeiben, a mostani évadban pedig a NEKA-t erősíti; a 31 éves Pelczéder Orsolya az MTK-ból érkezik, de 2014 és 2016 között két szezont már eltöltött Vácott.
A junior Európa-bajnok jobbszélső Pálffy Anna egy év szombathelyi kölcsönszerződést követően visszatér Vácra. Pelczéder szerződése egy, a többieké két évre szól majd, és két idényre szóló szerződéshosszabbítást írt alá Herbert Gábor vezetőedző is.
A jelenlegi játékoskeret tagjai közül Such Nelli és Kovalcsik Jázmin egy, Csizmadia Fanni két évvel hosszabbított, Tyiskov-Helembai Fanny, Kuczora Csenge, Marincsák Nikolett, Ferenczy Fruzsina, Bánfai Kíra, Ballai Anna és Ballai Borbála viszont idén nyáron távozik Vácról.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!