A DEAC legyőzésével a Haladás megdöntötte a Rába ETO által felállított pontrekordot. 2011-ben a Rába-parti együttes a 22 fordulós alapszakasz végén 62 ponttal végzett az élen. Ezt a teljesítményt szárnyalta most túl Felipe Conde csapata, amely ugyanennyi találkozót követően egy ponttal megfejelte ezt a teljesítményt. A Haladás egyetlen vereség mellett 21 győzelmet jegyzett.

Érdekesség, hogy mindkét történelmi tett egyik oszlopos tagja volt Dróth Zoltán, aki gólvágóként mindkét érintett együttes teljesítményében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Az alapszakasz második helyén álló Berettyóújfalu 15 ponttal maradt le a Haladás mögött. A harmadik Veszprém (45 pont) és a negyedik Kecskemét (44 pont) mellett a Nyíregyháza (39 pont ) helye is biztos volt.

Ellenben a DEAC együttesével, akik az utolsó – még felsőházi rájátszást érő – helyért volt versenyben. A Nyírbátor nagyon jól kezdte a bajnokságot, végül mégis csak a hetedik lett, ugyanis az UTE vendégeként nem tudtak nyerni. Így elmaradt az előzés és a hajdúsági alakulat maradt a hatodik. A rájátszás menetrendjét az MLSZ adja közre, addig pedig a felkészülésé lesz a főszerep.

Már csak azért is, mert a magyar válogatott edzőmérkőzéseket fog játszani. A szövetségi kapitány több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget ad. Ezúttal a szombathelyi színeket Alasztics Marcell és Rutai Balázs fogja képviselni. Hazánk nemzeti alakulata február 9-én és 11-én Kuvait ellen hangolhat a tíz hónap múlva kezdődő Európa-bajnoki selejtező sorozatra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!