A lehető legerősebb összetételű szegedi csapat utazhatott el Dániába, köszönhetően Matej Gaber visszatérésének. A szlovén beálló egy héttel ezelőtt még sérüléssel bajlódott, így csak a lelátóról figyelhette, ahogyan társai 29–27-re legyőzik a Kolstadot. Közvetlen riválisukkal szemben aratott sikerükkel a mieink elérték, hogy már ezen a szerdán legyen esélyük kiharcolni a továbbjutást. A Szegednek ehhez több pontot kellett szereznie az Aalborg otthonában, mint amennyit a Kolstad gyűjt az RK Zagreb ellen.

A két meccs párhuzamosan zajlott egymástól 700 kilométerre, és mivel a horvátok már a szünetre nyolcgólos előnyt építettek ki Norvégiában, ezért megnőtt az esély rá, hogy a mieink sikerrel járjanak. Kárpáti Krisztián együttese tett is azért az első félidőben, hogy meglegyen a továbbjutás. Mario Sostaric és Bánhidi Bence góljaival kezdődött a találkozó.
Az Aalborg először a 13. percben vezetett, akkor sem sokáig, a Tisza-partiak 7–1-es sorozattal fordítottak, és 12–7-re megléptek. Sebastian Frimmel elképesztő gólja a kapunak háttal még Niklas Landint is meglepte. A világ egyik legjobb kapusa nem sokkal ezután cserét is kért. Mikkel Hansen a 19. percben lépett először pályára a hazaiaknál, rögtön eladott labdával kezdett. A félidő végén a dánok közelebb tudtak zárkózni, de a kétgólos szegedi vezetés hízelgően mutatott a számukra.

A szünet után Mikler Roland helyén már Emil Imsgaard állt a vendégkapuban, mindkét oldalon friss játékosok jöttek a mezőnybe is. Lukas Nilsson, illetve Miguel Martins révén két kreatív, látványosan játszó irányító-átlövő érkezett a pályára. Mindketten hozzá is tudtak tenni csapatuk teljesítményéhez, ahogyan a 20–20-nál egyenlítő Sebastian Barthold is.

Imsgaard számos bravúrt mutatott be kulcspillanatban, de ez is kevés volt, hogy csapata féken tartsa ellenfelét. Mikkel Hansen nem kegyelmezett, tíz perccel a vége előtt „bevert” egy újabb büntetőt, amivel az Aalborg 25–24-re átvette a vezetést. A Szegednek innen már nem volt visszaút, kikapott Aalborgban. Mivel a Kolstad is vereséget szenvedett, ezért maradt a négy pont a két csapat között. Egy hét múlva a THW Kiel érkezik a Pick Arénába, ahol már egy döntetlennel is meglenne a továbbjutás.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ – A-CSOPORT
AALBORG HANDBOLD (dán)–OTP BANK-PICK SZEGED 31–26 (14–16)
Aalborg, 5112 néző. V: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok)

AALBORG: N. Landin – P. Larsen 1, HOXER 4, Hald Jensen 2, Mölgaard, Arnoldsen 4, Juul 3. Csere: Norsten (kapus), VLAH 5, B. Jakobsen 1, M. Hansen 4 (4), M. Larsen, L. Nilsson 3, BARTHOLD 4, Björnsen, Thurin. Edző: Stefan Madsen

SZEGED: Mikler R. – SOSTARIC 7 (4), Garciandia 2, Bombac 2, BÁNHIDI 5, Szita 3, Frimmel 3. Csere: Imgard (kapus), Kalaras, Mackovsek, Stepancic, Jelinic 2, Martins 2, Gaber. Edző: Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1–3. 10. p.: 4–4. 16. p.: 7–7. 19. p.: 7–12. 23. p.: 9–14. 27. p.: 12–15. 35. p.: 15–18. 43. p.: 20–20. 46. p.: 21–23. 53. p.: 26–24. 58. p.: 29–25
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!