A hétvége során végre véget ért a téli szünet, újra mérkőzésektől voltak hangosak a futballpályák megyeszerte, lássuk, hogy mi történt a Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első tavaszi játéknapján! 

Hidegzuhannyal indult a sárváriak számára a tavaszi idény, ugyanis nagyon hamar előnybe került a vendég tápláni együttes a két csapat hétvégi ütközetén. Ezt követően azonban beindult a hazai henger, és közel egy tucatot rámoltak be ellenfelük hálójába.

A listavezető Szombathelyi Haladás együttese azzal a Szarvaskenddel nézett farkasszemet, akikkel az első fordulóban valóságos gólzáport rendeztek, ám ezúttal csalódnia kellett annak, aki ezt a mérkőzést választotta a hétvégén, ugyanis egyedül ezen a pályán nem esett gól az első tavaszi játéknapon. A listavezető eddig csupán két alkalommal nem tudott nyerni a 2023/24-es kiírásban, ez volt a harmadik pontvesztésük.

A Király SE Nádasdon igyekezett kihasználni legfőbb riválisa pontvesztését, a vezetést pedig viszonylag hamar meg is szerezték Halmosiék egy szabadrúgást követően, majd az első játékrész vége előtt meg is duplázták előnyüket. A találkozó hajrájához közeledve aztán maga a csapatkapitány is betalált, így magabiztos játékkal gyűjtötte be a 3 pontot a szombathelyi alakulat.

Izgalmas találkozót hozott a téli pihenő alatt edzőváltáson áteső Körmend celldömölki vendégjátéka. A piros-feketék remekül kezdték a derbit, már az 5. percben vezetést szereztek új igazolásuk révén. A bekapott gól ébresztőt fújt a hazaiaknak, akik még a félidő vége előtt egyenlíteni tudtak, így döntetlen állásról kezdődött meg a második játékrész. Az összecsapás pedig – szokásához híven – Németh József döntötte el a hazaiak javára, így hátrányból fordítva tudta otthon tartani a bajnoki pontokat a CVSE.

Sikerrel vette a hétvégi játéknapot a Szentgotthárd együttese is, akik a sereghajtó Bük otthonában léptek fel először a tavasszal. A gotthárdiak már az első játékrészben kialakították a találkozó végeredményét, így megérdemelten térhettek haza 2 rúgott góljukért 3 ponttal.

A forduló egyik legszorosabb párharcára lehetett számítani Rábapatyon, ahol a helyi gárda a Vasvárt látta vendégül. Az első játékrész a hazaiak elképzelései szerint alakult, egy büntetőt követően sikerült megszerezniük a vezetést, amelyet a szünetig meg is őriztek. A félidőben aztán hármat cserélt a vendég együttes, ez pedig bejött számukra, ugyanis a hátralévő 45 perc végig róluk szólt, és sikerült is megfordítaniuk a találkozót Kónya mesterhármasával.

Remekül kezdte a tavaszt a szintén vendégként pályára lépő Csepreg együttese. A felkészülési időszak alatt jól teljesítő Csákánydoroszló önbizalommal telve várhatta a két együttes összecsapását, ám végül nem sok babér termett a hazaiak számára. A vendégek már az első játékrészben magabiztos előnyre tettek szert, majd a találkozó hajrájában a mindent eldöntő harmadik találatot is bevitték a Csákánydoroszló hálójába.

Nem született döntés a 16. forduló rangadóján, ahol a szezon meglepetéscsapata a forduló előtt még harmadik helyen álló Véppel nézett farkasszemet. Az ellentétes félidőket, valamint 1-1 gólt hozó derbi végül igazságos pontosztozkodással zárult.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!