A téli szünet után már gőzerővel dolgoztak a Haladás VSE súlyemelő szakosztály versenyzői. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai számára az első komolyabb megmérettetési lehetőség hazai környezetben történt. A versenynaptárban mindig kiemelt helyre kerül a Vas Vármegye Bajnokság, ami területi minősítő versenyként biztosít lehetőséget a súlyemelők számára.

A legutóbbi hétvégén a Haladás súlyemelő termében gyűltek össze a kicsik és nagyok, hogy részt vegyenek az év első kiemelt erőpróbáján. Ezúttal nemcsak Szombathelyről, hanem a környezető településekről is érkeztek, akárcsak Körmendről, ahol szintén egyre többen teszik próbára tudásukat. Érdekesség, hogy a ma ismert Savaria Kupa a hetvenes években még ugyanúgy területi minősítő erőpróba volt.

Nem kevesebb, mint 20 érmet szerzett a rendezvényen a házigazda egyesület kötelékébe tartozó súlyemelők. Emellett a becsatlakozó fiatalok között valamennyiben plaketett vehettek át teljesítményükért. Ez lehet számukra egy hosszú sikerekben gazdag pályafutás első állomása. Az egésznapos rendezvény végén a díjátadót követően eszmecserére került sor és felvágták az erre a rendezvényre készült tortát is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!