Remek formában vannak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai. Az elmúlt hetek során nemcsak eredményesen, hanem jó játékkal rukkoltak ki. A SMAFC ellen pedig közel 100 pontos különbséggel nyertek Szabó László tanítványai. A legutóbbi fordulóban viszont a liga egyik legerősebb keretével rendelkező UNI-Győrt látták vendégül a vasi lányok az egyetemi sportcsarnokban.

A feldobás után azonnal nekiesett ellenfelének a vendég alakulat és kemény letámadásokkal okoztak zavart a SzoESE védelmében. Szabó László 0-11-nél időt kért és a cseréket is korán mélyvízbe dobta. Nehezen sikerüt megtalálni a vendégek védekezésén a rést, azonban szép fokozatosan felvette a mérkőzés ritmusát a házigazda. A kiegyenlített második negyed után ismét a Győr akarata érvényesült.

Nagyon precízen építették akcióikat és érződött, hogy több kosaras magasabb osztályban is lehetőséget kapott már. A vereség ellenére tisztes helytállása okán is elégedett lehetett Szabó László. A fordulóban pedig a többi pályán úgy alakultak az eredmények, hogy a SzoESE a hátralévő mérkőzésektől függetlenül már ott lesz a nyolccsapatos rájátszásban, félszemmel pedig a lehetséges keleti csoportbeli ellenfelet is tekinthetik.

– Gratulálok a Győr csapatának, megérdemelt győzelmet arattak. Igaz a mondás, hogy annyit tud játszani egy csapat, amennyit az ellenfél hagyja, ez ma abszolút igaz volt. Nem tudtuk megnehezíteni az ellenfél dolgát, az eredmény ránk nézve hízelgő – nyilatkozta a találkozót követően Szabó László, a SzoESE csapatának vezeteődzője.

SzoESE – UNI Győr-SZESE 55-88 (11-26, 16-19, 18-25, 10-18)

SzoESE: Mezősi A. 9, Horváth F. 10, Horváth K. 6, Balogh V. 10, Plózer P. 12.
Csere: Sághi B. 8, Mák B. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!