Meghatározó kulcsjátékosok hiányában, erősen tartalékos összeállítással érkezett Paksra az Egis Körmend kosárlabda együttese. A férfi élvonalbeli pontvadászat alsóházi rájátszásának utolsóelőtti felvonását az Atomerőmű otthonában kellett megvívnia Kocsis Tamás csapatának. A vasi együttes a legutóbbi fordulóban biztosította helyét a következő szezonban is a legjobbak között.

A felforgatott kerettel és megfiatalított csapattal gyorsan hátrányba került a Körmend az idegenbeli fellépés során. A hazai játékosok türelmesen járatták a labdát és csak a biztosat merték eldobni – szerencséjükre nagyon pontosan. A Rába-parti kosarasok próbáltak védekezésükön szigorítani, de hiába. Nagyon könnyen átadobták őket Ihring vezérletével a hazaiak. Ennek köszönhetően gyorsan és nagy előnyre tettek szert.

A második etapra összeszedettebben játszott a vendég alakulat, főként morgan volt elemében. A körmendi légiós a nagy kedvvel játszott és hatékonynak is bizonyult. A szünetre állandósult a különbség, de sikerült megakasztani a vasi gárdának az ASE lendületét. A második félidőben már mindkét együttes nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre. Ennek köszönhetően nagyon nehezen születtek a pontok, a különbség pedig nem változott.

A gyenge dobóformájának köszönhetően az Egis Körmend az utolsó etapra már beletörődött sorába. Ekkor már a fiatal korosztályos játékosok is lehetőséget kaptak a bizonyításra Kocsis Tamás vezetőedzőtől. Ezen az estén nem voltak győzelmi esélyei a vendégeknek, akik tartalékos összeállítással helyenként csak megnehezíteni tudták az Atomerőmű dolgát. A vasi együttes az Oroszlány elleni hazai mérkőzéssel zárja a szezont.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 99-76 (33-16, 23-22, 22-22, 21-16)

Körmend: Doktor 6, Takács 11, Morgan 18/9, Konate 21, Tolbert 2.

Csere: Herczeg 6/3, Schmera 6, Ferencz 6/3, Kiss -, Nagy -, Geröly -, Tóth -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!