A legutóbbi hétvégén létfontosságú találkozót játszott az anyagi gondokkal küzdő Egis Körmend együttese. Hazai pályán, a Kaposvár ellen győzelmi kényszerben sem tört meg a vasi gárda lendülete, amely végül megnyerte az összecsapást és biztosította helyét az élvonalban. Jövőre így ott lesznek a piros-feketék is az NB I-be. A playout azonban még nem ért véget számukra.

A terveknek megfelelően szerda este rendezték volna meg a Paks és a Körmend találkozóját, azonban az ASE kérésének megfelelően egy nappal korábban találkoznak a felek. A vasi együttes már fellélegezhet és az Atomerőmű is 16 pontos az alsóházi rájátszásban, így ők is ott lesznek jövőre a legjobbak között. Ettől függetlenül nem lehet azt állítani, hogy tét nélküli lesz a szerda esti találkozó.

Már csak azért sem, mert a két érintett gárda nagyokat csatáznak a korábbi években és az idei szezonban is parázs derbiket hozták tető alá. A Paks ráadásul a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett sima vereséget az Oroszlánytól. Nyilván szeretnék kiengesztani a szurkolókat a Körmend ellen. Míg a vasi gárda felszabadult játékkal rukkolhat ki és okozhat kellemetlen perceket.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 

2024. május 14. (kedd) – 18:00

Paks, ASE Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!