Utolsó fordulóban hazai pályán búcsúzott a közönségtől a Haladás második számú csapata, amelynek gerincét a saját nevelésű, korosztályos futsal játékosok alkotják. A kiváló műhelymunkának köszönhetően az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a felsőházban végzett az alapszakaszt követően a vasi alakulat, amely feljutásra pályázó, komoly nevekkel felvértezett együttesekkel csapott össze.

A 10. játéknap a bajnoki cím várományosa, a TFSE látogatott a vasi vármegyeszékhelyre. Annak a tudatában lépett pályára a fővárosi együttes, hogy az eredménytől függetlenül biztos volt elsősége. Hiába volt a szokottnál hosszabb a szombathelyiek kispadja, gyorsan hátrányba kerültek és néhány perc leforgása alatt négy gólt rámolt be a TFSE támadósora a vasi kapuba.

Egy gyors időkérés és szerkezeti váltás után kezdeményezőbbé vált a Hali-fakó, amely elsőként a védekezését stabilizálta, majd bátrabb akciókat vezettek. Több nagy helyzet kidolgozása és kihagyását követően szépített a házigazda. A fonalat viszont a második félidő elején kapták el igazán. Vincze vezérletével sikerült egyenlíteni és újra nyíltá tették az összecsapást.

A vendégek viszont újult erővel lepték meg a hazaiakat. Újabb találatot jegyeztek, amire még volt válasza Sziffer András együttesének. A mindent eldöntő találatot viszont a TFSE szerezte az utolsó perc során. Ezzel magabiztos előnnyel nyerte meg a rájátszást a fővárosi gárda. A szombathelyiek egy győzelem, egy döntetlen mellett hat vereséggel a negyedik helyet csípték meg.

Haladás VSE II. – TFSE-11TeamSports 5-6 (1-4)

Haladás: Győrfy B. – Kárász N., Vincze B., Dobos D., Sodics Á.
Csere: Rosta D., Vidák B., Volner B., Kovácsics R., Kiss P., Novák D., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Sodics Á. (11′), Vincze B. (21′, 31′, 38′), Kovácsics R. (31′) illetve Hunyadi M. (5′, 7′), Csóh P. (7′), Szabó K. (9′), Takács G. (37′), Petroff N. (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!