A 33. fordulót rendezték a legutóbbi hétvégén a Merkantil Bank Ligában. Vasárnap a kiesés elöl menekülő és anyagi gondokkal küszködő Szombathelyi Haladás vendége az Ajka együttese volt. A nyárias időjárás, a komoly tét és az ünnep miatt szép számmal látogattak ki a szurkolók erre a találkozóra. A nagy tét ellenére nyugodtak voltak a hazai játékosok és mindenképpen győzelemre játszottak.

A vendégeknél több olyan játékos és már a szakmai stábot erősítő tréner is akadt, aki korábban a szombathelyi együttes színeiben tevékenykedett. Az első percekben próbálták a felek felmérni ellenfelük játékát és esetleges gyenge pontját. Egy komolyabb távoli lövéssel máris veszélyeztetett a házigazda, megalapozva az összecsapás hangulatát. Néhány pillanattal később pedig hatalmas hangorkán söpört végig a stadionon.

A 10. percben Pálfi kétszer is óriásit védett Szabados kísérletét követően, majd postafordultával érkezett a szombathelyi vezető találat. Zvekanov átlövése a védők lábáról Nyíri elé csorgott, akinek nem volt nehéz dolga, mert a kapus már verve volt. A folytatásban támadásban maradt a Haladás, de már nem annyira intenzíven, mint az első negyedórában tették.

Egyrészt a védekezésüket nem szerették volna érthető módon feladni, másrészt az ajkai együttes is jól szűrte az akciókat. A meddő mezőnyfölény mellett néhány kósza helyzetet fel lehetett jegyezni hazai oldalon, de Pálfinak is akadt dolga. Az eredmény viszont nem változott. A szünetben változtatott a felállásán és taktikáján az Ajka, sokkal támadóbb játékkal rukkoltak ki a vendégek.

Ráadásul egy csúnya belépést követően Bolla piros lapot kapott.
Hiába próbálta felvenni a fonalat a Haladás, nem sikerült ritmust váltani a folytatásban. Ennek megfelelően jobbára a szombathelyiek térfelén csorgott a játék. Aztán a 75. percben újra megvillant az ajkai támadósor. Zsolnai bő 20 méterről eleresztett bombája védhetetlenül csapódott Pálfi kapus ketrecébe.

Az utolsó negyedórában már csak elvétve alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, a slusszpoén a ráadás pillanataiban érkezett. Két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók, amelynek végén az Ajka diadalmaskodott. A közvetlen riválisok mérkőzései is úgy alakultak, hogy a szombathelyiek a Gyirmót elleni szezonzárón biztosíthatják be másodosztálybeli tagságukat.

Szombathelyi Haladás – Ajka 1-3 (1-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Ene C., Bolla G. – Katona I. (Pintér), Beronja, Erdei C., Rácz B., Zvekanov (Jancsó) – Horváth R. (Rétyi)
Mb. vezetőedző: Bosnjak Predrag

Gólszerző: Nyíri (11′) illetve Csizmadia (58′), Zsolnai (76′), Pantovic (95′)

Piros lap: Bolla G. (59′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!