A szezon utolsó bajnoki mérkőzését rendezték meg szombat este Körmenden, ahol a hazai együttes piros-fekete rangadóval köszönt el szurkolóitól. Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság playoutjának 10. fordulójában az MVM-OSE Lions vendégeskedett a Rába-parti településen. Bár mindkét együttes elérte a kitűzött célját az eddigi játéknapok során, érdekességet és izgalmat így is tartogatott a találkozó.

Már csak azért is, mert az Oroszlány ellen az idény során – az alapszakaszt és rájátszást is beleértve – nem sikerült legyőzni Ferencz Csabáéknak. A feldobást követően nagy elánnal estek egymásnak a csapatok. A védekezésre egyáltalán nem fordítottak nagy hangsúlyt a főszereplők és ez meglátszott az eredményen is. Gyorsan nagy előnye tettek szert a hazaiak a szurkolók legnagyobb örömére. Hiába kért időt a vendégek mestere nem fékezett a házigazda.

Távolról és közelről is rendkívül pontosan céloztak a körmendi kosarasok. A lepattanókért is jól szálltak harcba Tolbert vezérletével, így állandósult a különbség. A dobókedv kevésbé hagyott alább a folytatásban, azonban a pontossággal már meggyűlt a bajuk a főszereplőknek. Az előnyt viszont jól őrizte a házigazda kétséget sem hagyott afelől, hogy ki van jobb formában. A vendégek nem adták fel a küzdelmet és mindent egy lapra tettek fel.

Néhány kósza extra dobásnak köszönhetően folyamatosan olvadni kezdett a különbség. A hajrában már nagyon közel volt egymáshoz a két csapat. A hazai szurkolók támogatásából erőt merítő körmendiek viszont hősiesen küzdöttek és nem adták olcsón magukat. Ennek köszönhetően végletekig kiélezett csatát követően törte meg az idény rossz sorozatát és első ízben győzte le az Oroszlány együttesét az Egis Körmend gárdája.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 100-97 (34-25, 21-22, 20-22, 25-28)

Körmend: Morgan 21/15, Takács 2, Doktor 9/3, Konate 20/6, Tolbert 25.
Csere: Ferencz 14/9, Kiss 3/3, Schmera 6/3, Herczeg-.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!