A Schindler Szabolcs vezetőedző irányította, szintén zöld-fehérben pompázó ajkai együttes papíron még kieshet az NB II ből – éppen ezért számukra is fontos a vasárnapi bajnoki. A Veszprém vármegyeiek nincsenek jó passzban, utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek és csak egyet nyertek meg. Az Ajka legutóbb odahaza 2-0-ra kikapott a Budapest Honvédtól. A zöld-fehéreknél szerepel a korábbi szombathelyi, Jagodics Bence – a Haladásban futballozó Márk öccse és immáron asszisztensedzőként segíti az ajkai klubot a korábbi Hali-futballista, Gaál Bálint. Az Ajkát erősíti többet között az NB I-es múlttal rendelkező Szarka Ákos, Présinger Ádám és Borsos Filip is. A bakonyiak házi gólkirálya Babos Bence öt találattal. Ősszel az Ajka 3-1-re nyert a Haladás ellen, a vasiak gólját Horváth Rajmund jegyezte.

Az ezer sebből vérző, immár Bosnjak Predrag vezette szombathelyiek hétfőn megizzasztották ugyan a Vasast, de nem tudtak pontot rabolni a Fáy utcából. A Hali a legutóbbi 5 meccsén mindössze 1 pontot szerzett, s ezzel a 13.helyen áll és az NB II-es tagság megőrzése érdekében nagy szükség lenne mindhárom pont megszerzésére.

A forduló további programja. Vasárnap, 16.00: Nyíregyháza–Csákvár. 17.00: Siófok–HR-Rent Kozármisleny, Tiszakécske–BVSC-Zugló, Budapest Honvéd–Gyirmót, Soroksár–Kazincbarcika, Budafok–Pécsi MFC, Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Mosonmagyaróvár. Hétfő, 20.00 (Tv: M4 Sport): ETO FC Győr–Vasas

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó a Szombathelyi Haladás – FC Ajka meccsen. Az összecsapást élőben közvetítjük a helyszínről.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!