Ahogy korábban beszámoltunk már róla Ekler Luca ismét világbajnoki aranyérmet ünnepelhetett. Idén Japában rendezték meg a para-atlétikai világbajnokságot, amelyre csak a legjobbak érkeztek. Kóbe városában a szombathelyi kötődésű para-sportoló esélyesnek számított és kemény felkészüléssel hangolt az erőpróbára. A kitartó munkának pedig meg is lett az eredménye.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatásából kiderül, hogy a TFSE színeiben versenyző Ekler Luca dacolva az időjárási körülményekkel már a kvalifikávió során bizonyította, hogy számolni kell vele és a második helyen biztosította helyét a döntőbe. A pünkösd első napján megrendezett T38-as kategória fináléjában sem lassított a vasi sprinter.

Ekler Luca 12.85 másodperces idővel aranyérmet szerzett és három századdal előzte meg a másodikként célba érkező kolumbiai riválisát. Ezzel a szép teljesítménnyel foglalta keretbe a magyar csapat szereplését. A versenynapon szintén érdekelt volt még a tatabányai Luterán Petra (T47), aki a 100 méter fináléjában az előkleő ötödik helyet csípte meg 13.09 másodperces időeredménnyel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!