Negyedik mérkőzést rendezték hétfő este a férfi élvonalbeli futsal-bajnokság döntő mérkőzéssorozatában. A címvédő Haladás az első felvonást elveszítette, azóta viszont zsinórban kétszer is nyert, így Kecskeméten egy újabb sikerrel már pontot tehetett volna a párharc végére. Ezzel szemben a túlélés volt a célja a házigazdának, ami borítékolta az izgalmas összecsapást.

Nagy elszántsággal estek egymásnak a csapatok. A stabil védekezést nem adták fel a felek, próbálták jól megszűrni a félpályán a játékot, hogy abból több akciót tudjanak vezetni. Ez az elképzelés inkább a vendégek számára volt kedvezőbb. A szombathelyiek sokkal gyorsabban és pontosabban járatták a labdát. Ennek köszönhetően kétgólos előnyre tett szert az első játékrész során.

Nem kellett sokat várni az újabb gólra a második félidőben sem. Az első akcióból Sipos törte át a védelmet és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Hajmásit. Ha valaki azt gondolta volna, hogy lefutott a találkozó, nagyot tévedett. Szinte azonnal jött a válasz, elég volt egy pillanatnyi kihagyás és Fekete szépített. Nem lankadt a figyelem egyik oldalon sem, nagy volt a küzdelem a labdáért.

A jatekresz derekán Pál Patrik öngólt vétett, de Bíró azonnal kozmetikázta az eredményt! Hadházi piros lapot kapott, az emberelőnyt pedig kihasználta a Kecskemét. Raadasul Fekete második gólja már egált jelentett. A hajrában viszont Henrique Diniz villant, ami végül győztes találatnak bizonyult. Ezzel megvédte címét a Haladás, amely negyedik bajnoki elsőségét zsebelte be a vasi zöld-fehér alakulat.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 4-5 (0-2)

Haladás: Alasztics M. – Dróth Z., Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Fekete 2, Bíró, Kajtár illetve Dróth, Rutai, Hajmási, Pál (öngól), Henrique Diniz

Kiállítva: Hadházi S. (második sárga lappal – 30′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!