Távozik klubjától Török Ágnes, a női kosárlabda NB I-ben ezüstérmes Serco UNI Győr csapatkapitánya. A zöld-fehér egyesület kedden közölte, hogy a 26 éves játékos máshol folytatja pályafutását. A 183 centis kosaras a 2014/15-ös szezon óta 260 – 196 magyar bajnoki és 64 nemzetközi – mérkőzésen 1521 pontot szerzett, amivel vezeti a Győr örökranglistáját. A bajnokságban három ezüst- és két bronzérmet nyert, a Magyar Kupában pedig két bronzérmet, emellett két szezonban is szerepelt az Euroligában. Pályára lépett a tavaly nyáron Európa-bajnoki negyedik válogatottban is.
“Ez volt a tizedik szezonom a felnőtt csapatban, hatéves korom óta itt kosárlabdázom, itt éltem le az életemet. Télen fogalmazódott meg bennem, hogy változásra, új impulzusokra van szükségem ahhoz, hogy szintet tudjak lépni a karrieremben. Köszönöm Fűzy András elnök és Klement Tibor ügyvezető pozitív hozzáállását, maximálisan megértettek, és támogattak a döntésemben” – nyilatkozta a klub honlapján Török Ágnes.
Fűzy András a reményét fejezte ki, hogy nem végleges a búcsú.
“Mindig is a csapatunk és klubunk része lesz. Több mint húsz éve, kislánykora óta ismerem őt, és az első labdapattogtatásai óta követem a pályafutását. Gyakorlatilag a klub arcától kell elköszönnünk. Bármikor visszatér Győrbe, mi ugyanolyan meleg szívvel fogjuk köszönteni, mint eddig is” – tette hozzá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!