Az álomból valóság lehet, megvalósul a már tíz éve dédelgetett álom: felépülhet Szombathely kézilabda munkacsarnoka. A kormány, a Pénzügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium Sportállamtitkársága és a szakági szövetség döntése alapján minden akadály elhárult, hogy a kézilabdás közösség végre saját otthont kapjon.

– Nehéz is szavakba öntenem, amit érzek, hiszen évtizedes álmunk vált valóra. Jóváhagyási határozattal hivatalosan is eldőlt, hogy elkezdődhet a beruházás, felépíthetjük álmaink otthonát. Hosszú kálvárián vagyunk túl, hiszen korábban is kaptam ígéreteket, 2019-ben például Nemény András ígérte meg, hogy két év alatt felépül a munkacsarnokunk, de nem valósult meg. Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök az áldozatos és kitartó munkájával viszont nem csak beszélt róla, hanem hatékonyan tett is érte, ezért nem lehetünk elég hálásak. Biztos vagyok benne, hogy több ezer, sőt tízezer gyereknek fog sportolási lehetőséget biztosítani ez a munkacsarnok – jelezte Pődör Zoltán, aki újságírói kérdésre hozzáttette, az új létesítmény üzemeltetője a klub lesz, amely zöld, megújuló energiaforrások igénybe vételével igyekszik majd takarékosan fenntartani a csarnokot.

Ezt követően Hende Csaba tiszteletbeli elnök azt hangsúlyozta, hogy Magyarország kormánya a klub mögött áll, komoly áldozatot hoz, hogy a szombathely ifiatalok fejlődhessenek.

– Magyarország kormánya szereti Szombathelyt, számára fontosak a szombathelyi fiatalok. Miért is fontos, hogy felépüljön ez a sportlétesítmény? Mert a lányok, gyerekek egészségéről van szó – az SZKKA tiszteletbeli elnöke. – A sport mindenre megtanít: küzdeni, szépen veszíteni és sportszerűen nyerni, emellett a gyerekek fegyelmezettséget is tanulnak és azt, hogyan tudnak beilleszkedni egy közösségbe. Ez azért is fontos, mert manapság a fiatalok nehezen tudják pozicionálni magukat. A jóváhagyási határozat közel 3,3 milliárd forint TAO ráfordítást engedélyez. Ez már jogerős, végrehajtható, kézzel fogható lehetőség, amivel már csak élni kell. Ennek a létesítménynek meg kell épülnie – zárta szavait Dr. Hende Csaba.

A klub nevében Pődör Zoltán megköszönte a Magyar Kézilabda Szövetségnek és Magyarország Kormányának, hogy jóváhagyta a csarnoképítést, valamint Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök rengeteg befektetett munkáját, amivel megvalósították egy óriási közösség álmát és végre saját otthona lehet a kézilabdás gyerekeknek. Az SZKKA ügyvezető elnöke azt is megfogalmazta, hogy a közösség bízik benne, hogy Nemény András polgármester és a városvezetés nem hátrál ki, nem talál ki újabb lehetetlen feltételeket és a korábbi ígéretét betartva átadja a csarnoképítéshez szükséges, korábban felajánlott telket.

Az SZKKA kézilabda-munkacsarnok beruházás a tervek szerint 2026-ban fejeződhet be.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!