A hétvégén a Romániai Nagyváradon került megrendezésre a 2. WSEKU Világ és Európa Bajnokság. Két féle szabályrendszerbe került lebonyolításra az erőpróba. Sport karatéban világbajnoki címért küzdhettek a versenyzők, míg Budo karatéban Európa-bajnoki címért lehetett harcba szállni. A szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE képviselte két fővel, akikhez komoly reményeket fűztek.

A 15 éves korosztályban Polyák Dorka, míg a 16 éveseknél Molnár Csenge indult. A verseny nagyságát jelzi, hogy 1200 nevezés érkezett, Dorka még hajnali fél 2-kor is küzdött. Molnár Csenge formagyakorlatban Európa-bajnoki bronzéremmel zárt, küzdelemben azonban nem sikerült a medál megszerzése és végül az előkelő ötödik helyen végzett. A szakmai stáb bizakodó volt a folytatást illetően.

Hiába azonban a koncentrált versenyzés, sajnos Polyák Dorkának a formagyakorlat nem sikerült, azonban küzdelemben indult mindkét szabályrendszerben, ahol begyűjtött egy Európa-bajnoki ezüstöt, később pedig a világbajnokságon is remekelt. Az erőpróbán vb-ezüstéremmel gyarapodott a medálok gyűjteménye. Mindkét lány kihozta magából a maximumot, így Gál Róbert vezetőedző joggal lehetett elégedett tanítványai teljesítményével.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!