Saját oldalán jelentette be a hírt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, hogy újabb játékossal sikerült megállapodnia. A 21 éves észak-macedón nemzetiségű Ivana Djatevska egy fiatal tehetség folytatja pályafutását a vasi vármegyeszékhelyen. Kora ellenére nagy tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen hazája válogatottját is erősíti, ráadásul a 2022-es kontinensviadalon is szerepelt. A legutóbbi idényben Kisvárdán fordult meg, így nem ismeretlen közegből érkezik Szombathelyre.

A korábbi évek során megfordult hazájába a Cair Szkopje és a Vardar Szkopje együttesében is kézilabdázott. Pozícióját tekintve beállós, így ezen a poszton lehet csapatának legnagyobb segítségére. Örömteli hír, hogy több kulcsjátékos meghosszabbította szerződését, így a Pődör testvérek mellett Kazai Anita, Dombi Luca, Varga Nikoletta és Csatlós Csenge is marad. Az érkezők oldalán sem lehet panasza a szurkolóknak a minőségre, hiszen minőségi légiósok érkeznek Djatevska mellett.

A Kisvárda keretéből ismerős lehet a kézilabda sportbarátok számára Akiyama Natsumi neve. A japán válogatott jobbszélső két év alatt 150 gólt szerzett előző csapatának színeiben. Nagy erőssége lesz az SZKKA számára is. Christie Dalma távozásával Naira Morgana Mendes De Almeida töltheti be a kapus posztot. A brazil nemzetiségű hálóőrt hazájának bajnoki döntő MVP-jének is megválasztották. A keret még formálódik, de a szurkolók jogosan várják az új idény kezdetét…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!