A Vas vármegyei fiú korosztályos kézilabdacsapata még sosem szerepelt a legmagasabb osztályban. Ez a tény dől meg ősztől, hiszen a Haladás VSE U18-as együttese kiegyensúlyozott teljesítménnyel, szinte utcahosszal diadalmaskodott a szezon végén. Ennek eredményeként a korosztályos pontvadászat II. osztályú pontvadászatot megnyerte, így osztályváltással ünnepelheti az aranyérmet.

Ősztől a legmagasabb osztályban olyan kiemelkedő klubok korosztályos együtteseivel mérkőzhetnek meg, amelyket joggal neveznek topcsapatoknak. Itt kapnak helyet a kiemelt akadémiák is, így hatalmas kihívás vár a fiatalokra. A teljesítményük fényét az is emeli, hogy az idény során hosszabb-rövidebb időre meghatározó kulcsjátékosok hagytak ki fontos mérkőzéseket.

Mátés István együttese hosszú évek óta játszik együtt, így a kemény munkának meg lett az eredménye. Az előző idényben csak hajszállal maradtak le a feljutástól. Idén viszont nem volt kérdés, hogy ki lesz a bajnok. A szombathelyi együttes 18 mérkőzéséből egyetlen kivételével az összeset megnyerte, így a megszerezhető 36 pontból 34-et gyűjtött be, 672 lőtt gólja mellett 426 találatot kaptak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!