Remekül szerepelnek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói az idei versenyszezonban. Az idényt még Szegeden kezdték meg Tóth Attila tanítványai, ahol remekül alapozták meg a szezont. Ezt követően hazai pályán, a sportligetben bizonyíthattak, ahol a Kelet-Európa Kupa állomásán szerepeltek. A versenynaptár sűrűsége miatt viszont egymást érik az erőfelmérők, így volt ez a legutóbbi hétvégén is.

Ausztriában gyűltek össze a szakág jeles képviselői, ahol Wörgl városa adott otthont az Európa Kupa állomásának. A tiroli erőfelmérőre kiválóan felkészült versenyzők érkeztek, ami a közelgő Európa-bajnokságre hangolódásban is remek lehetőség volt. Az indulók között négyen képviselték a vasi klub színeit Boros Flóra, Török Julianna, Erdélyi Áron és Szélinger Benjamin személyében.

Hiányzója is akadt a szombathelyiek keretének, Szabó Laura sérülés miatt kényszerült kihagyni a versenyt. A fiatalok három, míg az idősebb sportolók négy távon mérték össze tudásukat. Érdekesség, hogy Boros Flóra és Török Julianna éves eredményeiknek köszönhetően a magyar válogatott színekben állhattak rajthoz ezen a hétvégén. Ugyanakkor az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz.

Eredmények:

  • Erdélyi Áron: 3., 6., 9. Ö.: 5.
  • Boros Flóra: 20., 18., 12., 11. Ö.: 13.
  • Török Julianna: 21., 28., 24., 21. Ö.: 27.
  • Szélinger Benjamin: 26., 22., 20., 21. Ö.: 22.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!