Egymást érik a versenyek a kick-box szakág képviselői számára, akik a rekkenő hőség dacára is állják a sarat. Szükség is van rá, hiszen nyár végén csúcsosodik ki a versenyidőszak, ekkor rendezik ugyanis a legjobbak számára a világbajnokságot. Ennek megfelelően valamennyi erőfelmérő azt a célt szolgálja, hogy minél jobb formába kerüljenek Dancsó Zoltán által trenírozott felnőtt és a korosztályos versenyzők.

A legutóbbi megmérettetésre sem kellett sokat várni, hiszen az elmúlt hétvégén a nemzetközi elit sportolói nézhettek farkasszemet egymással. A 29. Magyar Világkupán elindultak a szombathelyi Controll SE versenyzői is. A seregszemlén 50 ország, 2700 versenyzője közel 4000 nevezést adott le, ahol 14 tatamin valamint 5 ringben folytak a küzdelmek három teljes napon át.

A vasi színeket képviselő Controll SE ezúttal nyolc sportolóval érkezett a világkupára, akik mindent megtettek a sikeres szereplésért. Nem is érheti szó a ház elejét, hiszen kiváló eredményekkel térhettek haza a népes és erős mezőnyben. Ennek megfelelően hétszer állhattak dobogóra Dancsó Kicsi tanítványai, akik összesen két arany-, négy ezüst-, és egy bronzéremmel gazdagodtak.

– Nem volt könnyű dolga a versenyzőinknek, a népes és erős mezőnyben nagyon meg kellett küzdeni egy-egy mérkőzésen a győzelemért. Nagyon örülök, mert kimagasló teljesítményt nyújtottak a fiatal versenyzôink! Rengeteg edzéssel a hátuk mögött és fogyasztással párosulva – összegezte a világkupán szerzett tapasztalatait Dancsó Kicsi Zoltán vezetőedző.

Eredmények:
Full-contact

YJ -54 kg
Kustán Darius Leopard
3. hely

YJ -67kg
Szikora Máté
1. hely

YJ -75 kg
Rumankó Levente
2. hely

YJ -81 kg
Kovács Máté Vid
2. hely

OJ -60kg
Nagy Zeusz Kristóf
1. hely

OJ-48 kg
Kovács Sára Kata
2. Hely

Felnőtt-75kg
Bárdosi Sándor
7. hely

Kicklight
Felnőtt-84 kg
Szmolek Emanuel
2. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!