A szám olimpiai bajnoka, kétszeres világbajnoka és világcsúcstartója a legjobb idővel (1:54.64) várta a finálét, míg Eb-ezüstérmes honfitársa, Márton Richárd harmadikként (1:56.05) készült a döntőre.

A Honvéd klasszis úszójának győzelmét senki sem veszélyeztette, a középdöntős idején viszont csak bő két tizedet javított, ám 1:54.43-mal így is megszerezte második aranyát a szerb fővárosban.
Márton 1:56.07-tel negyedik lett.
“Közvetlenül a bevonulás előtt elkezdett dörögni az ég, ilyenre nem is igazán emlékszem karrierem során – nyilatkozott Márton. – Ennél sokkal jobbat szerettem volna úszni, szinte semmit sem javultam, ez elég kiábrándító, de a többiek sem tudtak gyorsabban menni. Lehet, egy kicsit már mindenki fáradt.”

Milák ezúttal sem állt a sajtó rendelkezésére.

Eredmények:
férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok: MILÁK KRISTÓF 1:54.43 perc, 2. Krzysztof Chmielewski (Lengyelország) 1:54.78, 3. Michal Chmielewski (Lengyelország) 1:55.51, 4. MÁRTON RICHÁRD 1:56.07

XXX

Senánszky Petra országos csúccsal aranyérmet nyert 50 méter gyorson szombaton a belgrádi Európa-bajnokságon.

Az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky májusban, a Mare Nostrum-versenysorozat monacói állomásán felállított magyar rekordját egy századdal megjavítva, 24.56 másodperccel diadalmaskodott.

“Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el. Megmondom őszintén, már eléggé vártam a végét, mivel most kapok két nap pihenőt, mielőtt edzőtáborba megyek, a török tengerparton fogok pihenni” – nyilatkozta a harmincéves Senánszky, aki medencés úszóként első Eb-aranyát nyerte egyéniben.

Senánszky sikerét követően a versenyt félbeszakították a szakadó esővel és villámlással érkező vihar miatt.

Eredmények:
női 50 m gyors, Európa-bajnok: SENÁNSZKY PETRA 24.56 – országos csúcs, 2. Teodora Draku (Görögország) 24.59, 3. Julie Kepp Jensen (Dánia) 24.79

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!