A két csapat hatodszor találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Szeged szempontjából két győzelem és négy vereség.

Eredmény,
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
HBC Nantes (francia) – MOL-Pick Szeged 29-26 (13-11)
—————————————————–
a Szeged gólszerzői: Sigurmannsson 6, Sostaric 4, Källman, Bodó, Bánhidi, Bombac 3-3, Canellas, Gaber, Kasparek, Zsitnyikov 1-1

A magyar csapat repülőgépe pénteken jelentős késéssel érkezett meg Franciaországba, ezért az eredeti tervektől eltérően edzés nélkül lépett pályára szombaton a Palais des Sports de Beaulieu-ben.
A csoport második helyét már korábban biztosító szegediek közül a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt. A Nantes keretéből a világ- és Európa-bajnok Cyril Dumoulin, valamint a világbajnoki ezüstérmes norvég Espen Lie Hansen hiányzott a meccsen, amit az európai szövetség a hét rangadójának választott.
Mindkét csapat sok hibával kezdett, és bár a Szeged két góllal is vezetett, a támadásban elkövetett rontásait kihasználva a hazaiak a 21. percben – a meccs során első alkalommal – előnybe kerültek, amit a szünetig növelni is tudtak.
A második félidő elején is a Nantes kézilabdázott jobban, irányította a játékot, és 24-20-ra elhúzott. A magyar bajnoki címvédő részéről ezúttal hiányzott az átütőerő és a pontosság, csapatként és egyénileg sem teljesített a megszokott szinten. A Nantes a hajrában is kevesebbet hibázott, taktikusabb és motiváltabb volt, így megérdemelten győzött.
A hazaiak legeredményesebb játékosa a spanyol Valero Rivera volt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig Nicolas Claire-t választották.
A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged jövő vasárnap hazai pályán a PPD Zagreb ellen zárja a BL csoportkörét.

Vasárnap játsszák:
A csoport: Telekom Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 17.00