A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány négy sornyi játékost hívott be: négy kapus, nyolc hátvéd és tizenkét csatár kezdi meg a felkészülést. Az osztrák liga (EBEL) negyeddöntőjében a Fehérvár AV19 érdekelt, az Erste Ligában pedig a Ferencváros már finalista, míg az Újpest és a Sport Club Csíkszereda elődöntős párharca még tart, így vannak hiányzók a keretben, többen pedig sérülés miatt nem tudnak egyelőre edzésbe állni.
Öt magyar klub tagjai kaptak meghívót, Bartalis István pedig Németországban szerepel. A keretből 14 játékosnak van már világbajnoki tapasztalata, kilencen az A csoportban is szerepeltek. Vas János a legidősebb és legtapasztaltabb 147 válogatottsággal, míg Bödök Bence, Majoross Barnabás és Ritó László még nem játszott a nemzeti együttesben – emelte ki a weboldal.
Az első héten négy nap alatt hat jeges edzés vár a játékosokra a Tüskecsarnokban, a hétvégére pedig pihenőt kapnak. A második héten is hasonló lesz a program, de ekkor már meccset is játszik a válogatott: április 5-én Svédország lesz az ellenfél a Tüskecsarnokban.
A harmadik héten Miskolcra költözik a csapat, ahol kétszer, április 10-én és 12-én a lengyelekkel mérkőzik. Az utolsó héten újra Budapest lesz az edzőtábor helyszíne: április 17-én Szlovéniát fogadja a Tüskecsarnokban a nemzeti együttes.
Ezt követően Angliában két A csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén. A világbajnoki keret április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott felkészülési programja:
Magyarország-Svédország, április 5., péntek, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország-Lengyelország, április 10., szerda, 19.00, Miskolci Jégcsarnok
Magyarország-Lengyelország, április 12., péntek, 19.00, Miskolci Jégcsarnok
Magyarország-Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország-Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
Magyarország – Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes

A keret:
kapusok:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
hátvédek:
Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Imre Patrik (Fehérvári Titánok), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Vokla Roland (MAC Újbuda)
csatárok:
Bartalis István (Schwenningen, német), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Bödök Bence (Schiller-Vasas HC), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Majoross Barnabás (MAC Újbuda), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Németh Attila (DEAC), Ritó László (DVTK Jegesmedvék), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!