Szombaton kelt útra dr. Mucsi Péter által irányított Hungast-Haladás, hogy pályára lépjen Balatonfüreden, ahol a kvalifikációs kör harmadik fordulójában érintettek voltak. Bár a Balaton-parti együttes korábbi találkozóit elveszítették, nagyon nehéz ellenfélnek számít. A masszív, jó játékosok alkotta keret nehéz diónak ígérkezett.

Ezt tökéletesen bizonyították Milodanovic Andrea által trenírozott SZBBKA. A jó kezdést követően a házigazda kihasználta ellenfele minden megingását és alig több, mint negyed óra alatt már a szettet is megnyerték. A folytatásban aztán rendezte a sorokat a Hali és feljavult játékának köszönhetően egyenlítettek is a szombathelyiek.

A harmadik szett nagy küzdelmet hozott. A csapatok ugyanis fej-fej mellett haladtak és egyik csapat sem akart lemaradni, emiatt pontokat csak az apróbb hibákból tudtak elérni a felek. A hajrában aztán a Haladás játékosainak sikerült felül kerekedniük és végül 22 perc után a szettet is behúzták. Így már csak egyetlen játszmától voltak a győzelemtől a vasi lányok.

Ez érződött is, hiszen a szombathelyiek bár jobban játszottak, mint a Balatonfüred, mégsem tudtak nagyobb előnyre szert tenni. A kisebb technikai hibák miatt a ez a szett is szoros volt. Azonban a hajrá ezúttal is a vendégekről szólt, akik így közel másfél óra alatt megnyerték az összecsapást és két győzelemmel valamint egy vereséggel várhatják a következő, Kaposvár elleni derbit.

Szent Benedek-Balatonfüred – Hungast-Haladás 1-3 (25-13, 15-25, 19-25, 20-25)