Szerda este még a csillagok is másként ragyogtak az égen. A hideg téli időjárás miatt, a Hungarysport szerkesztősége mégis forró lázban égett. Tizenhárom hónap után egy óriási mérföldkőhöz érkezett internetes portálunk. A már március óta életre hívott ,,Hónap sportolója” elismerések után, a szerkesztőség megválasztotta a 2018-as év legjobbjait. A döntés pedig nem volt egyszerű.

Azért sem, mert Vas megyében rengeteg tehetséges sportoló valamint csapat található. Felsorolni is lehetetlen lenne az idén elért eredményeket anélkül, hogy valakit ki ne felejtenénk. Mert számunkra minden verseny és elért helyezés fontos, amely öregbíti megyénk hírnevét. Ezért nagy öröm volt számunkra, hogy a Kozma Szerszámáruház partnerünk lett és közösen felkaroltuk és elismertük a tehetségeket.

Az első év végi díjátadónak a belváros szívében lévő Daniel & Frére étterem biztosított otthont és vendégelte meg rendkívül ízletes vacsorával a jelenlévőket. Az estét Szita Róbert főszerkesztő és Zámbó Adorján ügyvezető köszöntője nyitotta meg. Kis időutazásra csábítva a hallgatóságot kiderült beszédükből, hogy közel 6 ezer cikk és 100 ezer fotó készült az oldal indulása óta és, hogy milyen célokat fogalmaztak meg kezdetben.

– Fontosnak tartjuk, hogy a régi kapcsolatokat megőrizzük, fenntartsuk és újakat kössünk – mondta az oldal főszerkesztője, aki elárulta azt is, hogy az első hónap sportolója díjat 2018. márciusában adták át. A beszámolót érdeklődve figyelte a hallgatóság, majd a kis felvezetést követően sor került a serlegek átadására. Azonban ennek is méltó keretet szabtak a szervezők.

Elsőként az Év utánpótlás sportolóját szólította Szita Róbert. Nagy Lotti, a Szombathelyi Kötélugró Klub ifjú tehetsége a rá jellemző széles mosollyal sétált ki a sorok között és a rövid beszélgetésből kiderült, hogy nagyon szeret nagy tömeg előtt szerepelni. Füle Magdolna, a sportoló edzője nagyon büszke volt tanítványára, hiszen nyolc év alatt a kezdő kötélugró világbajnoki címig jutott.

Az óriási tehetség kezében az óriási serleg – az év fiatal sportolója Nagy Lotti lett

Ezt követően folytatódott a díjátadó ceremónia. Az Év női sportolójának járó serleget Dévai Boglárka kapta. A sporttörténelmi tornász sikert elérő Szombathelyi Sportiskola növendéke titokban reménykedett, hogy a kolozsvári bronzérmet idén fényesebb medálra cserélheti. Ez sikerült neki, hiszen Glasgow-ban minden riválisát maga mögé utasította. Edzője, Rácz Gábor kiemelte, hogy ezt a siker csak hihetetlen összefogással és megfelelő háttérrel lehetett elérni.

Kozma Márk, a Kozma Szerszámáruház képviseletében adta át a díjat az Európa-bajnok tornásznőnek, Dévai Boglárkának

Ezután az erősebbik nem képviselőjére került a sor, este negyed kilenc után. Halász Bence rendkívül fiatal kora ellenére szinte minden versenyén tarolt. Így nem is volt kérdés, hogy az atlétikai szövetség mellett a Kozma Szerszámáruház és a Hungarysport által felajánlott díjat a Dobó SE kalapácsvetője kapta. Halász Bence nagyon örült az elismerésnek és reményei szerint jövőre is szeretné folytatni az éremgyűjtést.

Halász Bencének Koczka Tibor alpolgármester gratulál

Az ünnepségen kiderült az is, hogy mely csapat volt a 2018-as év legjobbja! A magyar bajnoki és kupa ezüstéremig jutó Falco-Vulcano Energia KC Szombathely érdemelt ki egy újabb serleget. A csapat részéről Gráczer György ügyvezető és Pichler Gergely technikai vezető volt jelen a rendezvényen, akik kis élménybeszámolóval készültek a hallgatóság számára, ezzel összegezve az esztendőt.

Az Év csapatának járó elismerést Molnár Miklós alpolgármestertől Gráczer György vette át

Az este záró akkordja a háromfogásos vacsora volt, amelyet igazán ízletes ételkülönlegességek formájában tálaltak a vendégek elé. A jó hangulatú rendezvény végül óriási sikerrel, kötetlen, családias légkörben zajló beszélgetéssel ért véget. A pozitív visszaigazolások hatására Zámbó Adorján tulajdonos kijelentette, hogy jövőre is folytatódik a legtehetségesebb sportolók jutalmazása.