ITT már írtunk róla, hogy a III. OMV Kupa vasárnapi döntőjében hiába vezetett a Tófürdőn a magyar válogatott már 5 góllal is, a horvátok fordítani tudtak és elvitték a díszes serleget.

Pedig jól indult az augusztusi szombathelyi VB-re történő felkészülés jegyében szervezett torna. Pénteken a kanadaiakat vertük nagyon simán, ekkor a válogatott egyetlen szombathelyi kerettagja Ekler Bendegúz 3 gólt is lőtt, majd szombaton az olaszokat is legyőzte Horváth János csapata, aztán az utolsó meccsen a horvátok kiénekelték a szánkból a sajtot.

 

Pénteken történt: Magyarország-Kanada 26-3, Olaszország-Horvátország 8-13, szombaton játszották: Magyarország-Olaszország 10-8, Horvátország-Kanada 24-5. A torna vasárnapi eredményei: Kanada-Olaszország 1-14, Magyarország – Horvátország 9-10.
A végeredmény: 1. Horvátország, 2. Magyarország, 3. Olaszország, 4. Kanada.

 

A 3 meccs után Horváth János szövetségi kapitány nyilatkozott honlapunknak.
Sajnos saját magunkat vertük meg vasárnap, mert buta hibákat követtünk el. A miénk viszonylag rutintalan csapat, így minden meccsen felforgattam az összeállítást, hogy tudjunk gyakorolni. Annyira meglepett bennünket, hogy elmentünk 5 góllal, hogy nem tudtuk kezelni a helyzetet. A 2. negyed vége előtt 10 másodperccel buta hibát követtünk el, amelyet a horvátok megbüntettek és felálltak a vert helyzetből. A 3. negyedben ahelyett, hogy szép lassan, már az idővel is játszottunk volna, a kontrák alkalmazása helyett rohanásba mentünk át, így érthetetlen módon minket kontráztak le. Bármilyen furcsa is, de örülök, hogy így végződött, mert még időben a VB előtt rávilágított a hibáinkra – mondta a kapitány.

Az U18-as magyar válogatott a VB előtt még Belgrádban egy nemzetközi felkészülési tornán is medencébe ugrik még.