A 198 cm magas, 2-3-as poszton bevethető 24 esztendős magyar válogatott, Benke Szilárd is sárga-fekete mezben szerepel 1 évig!

– Újabb jó hírt tudok megosztani szurkolóinkkal, hiszen megszületett a megállapodás, a Szolnoki Olaj kiváló válogatott játékosa, Benke Szilárd bajnokcsapatunknál folytatja sportpályafutását – közölte a klub weboldalával Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC ügyvezetője.

Benke Szilárd 1995. május 22-én született Kaposváron. Két testvére: Sára és Krisztián is profi kosaras, előbbi Zalaegerszegen, utóbbi Pécsett játszik.
Karrierjét szülővárosában kezdte, ahol évről-évre nagyobb szerepet kapott. A 2015/16-os idényben 26 mérkőzésen lépett pályára, ebből 13-szor kezdőként. 9,8 pontot, 3,1 lepattanót és 1 gólpasszt átlagolt 28 perc alatt.
A szezon után Zalaegerszegre szerződött. A fejlődés tovább folytatódott, vezérré nőtte ki magát a válogatott alapembere. Utolsó ZTE-s évében 14,5 pontot, 4,7 lepattanót, 1 labdaszerzést és 2,5 asszisztot produkált.
Az elmúlt idényben Szolnokon kosárlabdázott, itt hátrébb kellett lépnie, de így is 9,3 pontot, 5 lepattanót, 1,4 labdaszerzést és 3,3 gólpasszt jegyzett. Februárban megnyerte a magyar kupát, azonban a bajnokságban lemaradtak a dobogóról.

Ismeretes, hogy a Szolnoki Olaj magyar válogatott bedobója még márciusban szenvedett sérülést, április elején megműtötték a térdét, azóta gyógytornázott, ezekben a hetekben pedig már edzett is.

Benke Szilárd 1 évre írt alá a szombathelyiekhez.