Szombathely belvárosában néhány hete új helyen, de változatlan magas színvonalon nyitotta meg kapuit a Daniel & Frère Restaurant. Korábban a Savaria Pláza emeletén a sushi és a pezsgő tartozott fő profiljába a helynek, azonban a Hefele Menyhért utca 2. szám alatti étteremben tovább szélesedett a paletta – látványban és ízvilágban egyaránt.

A Daniel & Frère Restaurant egy igazi ékkő lehet azok számára, akik az étkezésre nem csak egy futó tevékenységként tekintenek. A vendéglátóhely maga a megtestesült elegancia és a nyugalom szigete, ahol az ember igazi gasztronómiai utazásban részesül. A Hungarysport Év Sportolója díjátadó ceremóniájának is helyszínt biztosító étterem szolgáltatásával minden vendég maximálisan elégedett volt.

Utánajártunk, hogy milyen indíttatásból nyitott új helyen és kibővített szolgáltatásokkal a Daniel & Frère Restaurant. Ebben segítségünkre Böröcz Péter étteremvezető volt, akivel a megvalósítandó tervekről is beszélgettünk.

– A Daniel & Frère Restaurant név bizonyára sokaknak ismerős, hiszen korábban a Savaria Pláza első emeletén már üzemeltünk. Igaz itt még inkább a pezsgőkre és a sushira helyeztük a hangsúlyt. Abban viszont nem változtattunk, hogy az új helyünkön is csak minőségi és friss alapanyagokból elkészített ételeket szolgálunk fel kedves vendégeinknek.

Te hogy csöppentél a szakmába?

– Nagyon hosszú utat jártam be. Korábban egy exkluzív sárvári hotelben dolgoztam, ahol kitanultam a szakma minden fontosabb fogásait. Ott megtanultam, hogy minden mozdulatnak, gesztusnak jelentése van. Ez pedig itt a Daniel & Frère Restaurantban sincs másként. Gondolok a szervírozásra, az ital vagy épp ételajánlat kínálására és persze mindezt egy kiváló környezetben tesszük.

Mivel tudtok többet adni?

– Először is a mai világ nagyon felgyorsult. Nézzünk körbe, nincs igazán ideje senkinek egy jót enni, ízlelni az ételt. Annyira pörgős életmódot él a társadalom, hogy elfelejti megélni a pillanatokat. Ebben is segít éttermünk, hiszen aki ide betér igazi ételkülönlegességeket kóstolhat. Itt nyoma sincs a futószalagnak és ezért mindenképpen egyedinek mondanám a szolgáltatásunkat. Ez az egyedi hozzáállásunk egyébként meglátszik ételeinken is.

Mire gondolsz pontosan?

– A felszolgálásra, az ételek megjelenésére, tálalására és persze ízvilágára is. A célunk, hogy ne csak egy jót egyen a kedves vendég, hanem egy komplex élménnyel menjen haza és emiatt térjen vissza hozzánk később. Fontos az is, hogy úgy érezze, hogy többet kapott a pénzéért.

Kemény és komplex feladatnak tűnik ez számotokra!

– Valóban nagy odafigyelést igényel, de ezért dolgozunk. Több tréningen is részt vettek munkatársaink, hogy valóban megugorjuk a szintet. Talán ezért is kuriózum éttermünk, ugyanis nemcsak a szombathelyi, hanem a régióban élőket is szeretnénk elkápráztatni szolgáltatásunkkal.

Gondolom ennek köszönhetően odafigyeltek az italválasztékra is?

– Teljes mértékben, hiszen ha rápillantasz az étlapra láthatod, hogy a francia, a japán, az amerikai konyha mellett a magyaros ételek is megtalálhatóak. Ezzel a nemzetközi konyhavonalat erősítenénk, ami egyben az italválaszték bővülését is magával hozza.

Ebben is akad megvalósítandó tervetek?

– Feltétlenül! Talán még kicsit ízlelgetni kell a szó valódi jelentőségét, de szeretném megismertetni a vendégekkel az igazi italkultúrát. Ez külföldön már bevett szokás, azonban Magyarországra még nem igazán terjedt el. A prémium italok segítségével viszont szeretnénk megszerettetni és megismertetni a nagy közönséggel a változatosságot.

Mivel lennél elégedett az új évben?

– Ha sikerülne céljainkat elérni. A 36-40 fős étteremben ugyanis egy feledésbe merült világot hozunk vissza. Nevezetesen a vendéglátás magas fokát, ahol minden vendég egyedi és ebből következően különleges bánásmódot biztosítunk számukra. Ebben is egyedi a Daniel & Frère Restaurant, amely szeretettel vár mindenkit.

Daniel & Frère Restaurant
Szombathely, Hefele Menyhért u.2

Facebook elérhetőség

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!