Hazai környezetben esélyt sem hagyott ellenfelének a Hungast-Haladás VSE női röplabda együttes. Az Extraliga kvalifikáció során az 1.MCM-Diamant Kaposvár csapatát rendkívül magabiztos játékkal ütötték ki a szombathelyiek az első felvonás alkalmával. Ezúttal idegenben kellett helyt állniuk Bokor Lauráéknak, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak.

Azért sem, mert a Hali a legutóbbi fordulóban az MTK ellen szenvedett vereséget a vasi megyeszékhelyen. Ezt szerette volna feledtetni a zöld-fehér együttes és úgy tűnt, hogy ez sikerülni is fog nekik, hiszen már az első perctől kezdve remekül játszottak. Ašćerić ütéseire nem volt ellenszere a somogyi együttesnek, így bő húsz perc után már szettelőnybe került a vasi alakulat.

A folytatásban már a Kaposvár játéka is feljavult, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Amikor 2-3 pontos előnyre tett szert az egyik fél, azonnal időt kért a másik. Így biztossá vált, hogy szoros hajrában dől el a játszma. Miklai vezetésével aztán a hazai csapat jutott előnyhöz, amellyel jól sáfárkodtak és egalizálták az állást.

Egyre több hibával játszott aztán a Haladás, így hiába jutott előnyhöz a harmadik szett elején, gyorsan fordított a Kaposvár. Ekkor Mucsi Péter előbb időt kért, majd Koladát és Reljić-et küldte a pályára. Úgy tűnt, hogy ez meghozza a kívánt hatást. Azonban hiába dolgozta le hátrányát a szombathelyi együttes, a véghajrát ismét a házigazda bírta jobban.

A negyedik játszmát is a Somogy megyei röplabdázók kezdték jobban. 4-1 után aztán sikerült egalizálni, majd fordítani is a szett során a vendégeknek. A döntő pillanatokban viszont ismét rossz megoldásokat választottak a zöld-fehérek. Több nyitás is a hálóban kötött ki, illetve nem tudták befejezni jól a támadásokat. Így végül négy szoros szettben győzött a Kaposvár és biztosította be helyét az extraligában.

1.MCM-Diamant Kaposvár – Hungast-Haladás VSE 3-1 (21-25, 25-21, 25-22, 25-23)

Haladás: Kinser, Miranda, Čičić, Takács B., Ašćerić, Wallner
Libero: Lojen
Csere: Reljić, Kolada, Kalman, Huff, Bokor, Marton.