Nagyon komoly rangadó várt az Egis Körmendre, hiszen a legutóbbi fordulóban, egy nem várt vereség után elveszítette második helyét a tabellán. Az ezüstérmes pozícióba pedig az a Jászberény került, amely szombaton látogatott a Rába-parti városkába. Ráadásul az első párharcon is csak két pont döntött, igaz a piros-fekete együttes örülhetett akkor. Bizonyára kiegyeztek volna hasonlóval a 19.fordulóban.

Jól kezdte a mérkőzést a Jászberény. Nikola Lazic mester remekül összerakta csapatát, ami védekezésben és támadásban is megmutatkozott. Coleman pontjaira építettek a vendégek és úgy tűnt, egyre nagyobb előnyre tehetnek szert a negyed végéig. Aztán Bradford ragadta magához a karmesteri pálcát és a büntetőit követően egyetlen másodperccel a játékrész vége előtt saját térfelének közepéről dobott egy triplát. Ezzel felrobbantotta a csarnokot.

Ez lendület adott a folytatásra és úgy tűnt, hogy Delas pontajai után akár tízzel is megléphet a Körmend. Ennek ellenére a vendégek percei következtek: Aleksandrov triplából, Coleman büntetőből volt eredményes és már a JKSE-nél volt az előny. A szünetig aztán már csak a hazaiakról szólt a játékrész Hammonds és Bradford pontjaival megnyugtatónak tűnt a különbség.

A fordulás után sem állt le a Körmend és ekkor már saját játékát játszva növelni tudta az előnyét is. Igaz, nem adta olcsón magát a Jászberény, többször is megpróbáltak felzárkózni, de ez csak időszakosan sikerült nekik. Price kosarával már tíz pont fölé nőtt a körmendi vezetés, ráadásul a mutatott játékkal sem lehetett gondja a nézőknek.

A záró negyedben aztán teljesen kipukkadt a vendégek lufija, mert a védekezésük és támadójátékuk sem volt olyan acélos, mint a találkozó elején. A hajrában aztán mindkét oldal lehetőséget biztosított a fiatal játékosok számára. A Körmend győzelme teljesen megérdemelt, még ilyen arányban is, azonban a Jászberény nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult és a jövő heti Magyar Kupa-negyeddöntőben megpróbálhat ismét borsot törni a vasi kosarasok orra alá.

Egis Körmend – JP Auto-JKSE 90-72 (19-15, 25-23, 25-19, 21-15)

Körmend: Németh 6/3, Price 6, Bradford 11/3, Hammonds 13/9, Delas 14.
Csere: Ferencz 15/6, Csorvási 12, Thames 7, Takács K. 6/3, Lajsz -, Oroszi -.