Népes mezőny gyűlt össze a legutóbbi hétvégén Innsbruckban, ahol az Austrian Classics World Cupot rendezték. A megmérettetésre 39 ország 2223 versenyzője érkezett. A mezőnyben ott voltak a szombathelyi Controll Sportegyesület kick-boxosai is, akik azzal a nem titkolt céllal érkeztek, hogy minél eredményesebben szerepeljenek.

A hat fős delegáció végül nem is vallott szégyent. Külön említést érdemel Szmolek Emanuel,aki a felnőtt korosztály -84kg-os kategóriájának kick-light szabályrendszerében sikerült beverekednie magát a döntőbe es ott szoros csatában maradt alul! Négy szombathelyi utánpótláskorú Controllosnak is bizonyítania kellett a népes mezőnyben. Nem is vallottak szégyent a fiúk, hiszen mindannyian dobogós eredményt jegyeztek. Pataki Barnabás kimagasló teljesítményt nyújtott élete első komoly nemzetközi versenyén. Light-contactban, a 12 fős mezőnyből a legjobb négy közé verekedte magát és a döntőbe jutásért kapott ki, így végül bronzérmes lett.

Nagy Dávid szintén harmadik lett kick-lightban, míg Koledics Dávid és Mikós Bendegúz ezüstérmes lett. Az érmek mellett értékes ranglistapontokat is szereztek a Controll SE titánjai. A munka pedig nem áll meg, hiszen cél az utánpótlás Európa-bajnokság valamint a felnőttek számára kiírt világbajnokság.

AUSTRIAN CLASSICS WORLD CUP

Koledics Dávid C2
KL -63kg

Mikós Bendegúz Junior
KL -84kg

Szmolek Emanuel Adult
KL -84kg

Pataki Barnabás C2
KL+LC -42kg

Nagy Dávid C2
KL -52kg