Rengeteg néző látogatott ki péntek este a Haladás Sportkomplexumba, ahol a szombathelyi női röplabda együttes ellenfele az MTK volt. A fővárosi együttes a legutóbbi fordulóban 3-0 arányban győzte le a Halit, ezért fűtötte a házigazdát a visszavágás reménye. A találkozó előtt Baranyai András vehette át a csapat által dedikált, licitre felajánlott mezt.

A befolyt összeget Tőzsér Csaba gyógyulására ajánlotta fel a vasi klub. Az ünnepi pillanatokat követően már a játéké volt a főszerep. Takács Bernadett bombája indította a találkozót és néhány perc alatt kétszer is időt kellett kérnie a vendégek mesterének, mert 10-4-re meglépett a Haladás. Bár sikerült az MTK-nak felzárkózni, az első szettet teljesen megérdemelten nyerte meg a Haladás (25-23).

A folytatás viszont már kevésbé sikerült. Mucsi Péter 1-6 állás után másodszor kért időt, majd cserélt is. Ezzel kissé feljavult csapata játéka, azonban megszerzett előnyével jól sáfárkodott a fővárosi együttes. Huff és Miranda ütéseivel még csökkentette hátrányát a szombathelyi csapat, de 25-21 arányban a vendégek nyerték a játszmát.

Nagy csata folyt a pályán a harmadik szett elején. Felváltva vezettek a csapatok, majd Kalman és Kinser cseles ütéseivel négy pontos előnyre tett szert a Haladás. Ezt a játszma közepéig növelni is tudták a hazaiak. Végül két hárított szettlabda után ismét előnybe került a vasi együttes. A mutatott játék alapján joggal reménykedtek a szurkolók a végső sikerben (25-20).

A negyedik felvonást is Haladás vezetés indította, ezután viszont zsinórban nyerte a labdameneteket a fővárosi alakulat. Mucsi Péter kikérte mindkét idejét és cserékkel frissítette csapatát. Úgy tűnt, hogy beválik a taktikája, azonban a kritikus pillanatokban rossz megoldást választottak tanítványai, így másodszor is egyenlített az MTK (21-25).

A mindent eldöntő szettet a vendégek kezdték jobban. 2-5-ös állásnál időt kért a hazaiak mestere és sikerült egyetlen pontra felzárkóznia a zöld-fehéreknek. Azonban az utolsó labdamenetekben semmi nem sikerült a házigazdának és egy több mint kétórás csatát nyert meg végül az MTK-Budapest, amelynek így nem sikerült visszavágni az idegenbeli vereségért. Sokat nem kesereghetnek a szombathelyiek, hiszen a következő fordulóban már Kaposváron kell bizonyítaniuk.

Hungast-Haladás VSE – MTK-Budapest 2-3 (25-23, 21-25, 25-20, 21-25, 9-15)

Haladás: Wallner, Takács B., Kinser, Huff, Čičić, Miranda
Liberó: Lojen
Csere: Aščerić, Kalman, Kolada, Bokor, Reljić, Csóka.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter