A Hungast-Haladás történetének legnagyobb sikerét érte el, amikor a legutóbbi szezon végén kivívták a szombathelyiek az Extraligás tagságot. A keretben és a kispadon történt személyi változásokat követően nagyon biztatóan kezdte a bajnokságot a vasi együttes, hiszen meglehetősen rövid kispaddal alaposan megszorongatták a BRSE csapatát.

Érthető volt az optimizmus a Vasas elleni derbit megelőzően. Azonban a felkészülés során néhány játékos apróbb sérüléssel kezdte meg a bajnokságot, így tovább csökkent Bedőcs Gergely vezetőedző rotációs lehetősége. A fővárosi együttes ráadásul több minőségi légióssal erősödött, így alig egy óra alatt rövidre is zárták a találkozót.

Nincs azonban idő megállni és keseregni, hiszen csütörtökön már ismét egy bajnoki forduló vár Bokor Lauráékra. Ezúttal a Jászberény együttese látogat a vasi megyeszékhelyre, azzal a nem titkolt céllal, hogy győzelemmel abszolválják a derbit. A vendégeknél a sérülések okozzák a legnagyobb problémát. Deme Gábor vezetőedző a héten több játékosát nélkülözte az edzésekről.

A csapatok céljai is eltérőek, hiszen a Haladás Extraligás tagságát szeretné megőrizni, addig a JRK ismét a legjobb négy között fejezné be az alapszakaszt! Ráadásul a találkozóról nem marad le senki, hiszen először a Haladás Sportkomplexum csarnokából élőben közvetíti a királyi sporttelevízió az összecsapást.

Hungast-Haladás Szombathely – Jászberényi Röplabda Klub
2018. október 11. – 18:30 (élőben: M4Sport)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum