– A jégkorong világától nem idegen a jótékonykodás. Számos jó kezdeményezés van (ide sorolnánk Lovagi Milán, Deméter Házért tett áldozatos munkáját, az ebben való részvételen mi is elgondolkodtunk), ám egy kézzelfogható, helyi donációhoz szerettük volna adni a nevünket – tudtuk meg Zelevics Ferenctől, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöktől.

 

A Pingvinek úgy döntöttek, hogy egy barátságos felnőtt mérkőzés keretében gyűjtést szerveznek, amellyel egy 2 éves perenyei kisfiút, Katona Olivért támogatják. A kisfiú egy ritka és nagyon súlyos genetikai betegségben, gerincvelői izomsorvadásban, szenved, amelynek tavaly óta itthon is van elérhető, jó eredménnyel bíró, ám nagyon drága gyógykezelése.

Nehéz volt olyan időpontot találni, ami számunkra és az ellenfél csapatának is megfelelt, végül sikerült és elindult a szervezés. Mivel egy ilyen esetben nagyban szól minden a pénzről, két irányban gondolkodtunk. Mivel lehet csökkenteni a kiadásokat és mivel lehet növelni a bevételeket? Azt is eldöntöttük, hogy amennyivel csökkennek a kiadások, azt egy az egyben odaadjuk a támogatottnak. Szerencsére partner volt a Szova Nonprofit Zrt. és 20% kedvezményt kaptunk a pályabérletből. A rendezvény bevételének gerinceként egy kapura-lövős nyereményjáték volt, amelyben mellénk állt a Ford Strauss, aki a teszt hétvégére felajánlott autón túl további 3 nyereménnyel és a pályabérlet 50%-ának kifizetésével járult hozzá a sikerhez. Köszönet jár még a Hangadó Produceri Iroda Bt.-nek, akik hang és vízuál technikai eszközökkel tették élvezetesebbé, hangulatosabbá a rendezvényt. Külön köszönet jár az ellenfél (EC Cannibals Graz) csapata tagjainak, hogy elfogadták a meghívásunkat és egy jelentős összeggel hozzájárultak Olivér megsegítéséhez – tette hozzá a weboldalunknak nyilatkozó Zelevics Ferenc.

A múlt péntek esti mérkőzés 1 gólos hazai győzelemmel zárult, de ezen az estén nem ez volt a legfontosabb. A lényeg az összefogás volt, amelyet a nemes ügy érdekében tanúsítottak a csapatok tagjai, egyesületünk kis hokisai, szülők és a kilátogató nézők.

 

 

Szombathelyi Pingvinek – EC Cannibals Graz 5:4 (2:0, 0:3, 3:1)
A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy változatos, izgalmas, és nagyon sportszerű mérkőzést vívtak a Pingvinek az osztrák csapattal. Jól indult a találkozó a szombathelyiek számára, hiszen 5 perc alatt két gólt is szereztek Kovács András és Németh Áron révén. Utóbbi ezen a találkozón debütált a felnőtt csapatban. Ezután is fölényben voltak a Pingvinek, de a ,,sógorok” kapusa meccsben tartotta a vendégeket. Az 1. harmadban több találat már nem esett, így két gólos előnnyel mentek a csapatok pihenni (2:0).

A szervezők a szünetben bonyolították le az este leglátványosabb számát: a korong célba-lövést. Ennek tétje egy vadonatúj Ford Focus egy hétvégére szóló tesztvezetése volt. Az egy-egy próbálkozásért befizetett lövések árából befolyt összeget szintén Olivér családjának adták át a mérkőzést követően. Nagy izgalmak után végül az U12-es kapusunknak, Iszak-Pataki Gergőnek sikerült egyedüliként betalálnia a célba.

A második játékrészben folytatódott a meddő Pingvin fölény, de némi meglepetésre az ellenfélnek két remekül eltalált távoli lövésből sikerült kiegyenlítenie, sőt egy kontrát követően még a vezetést is átvették. Érdekesség, hogy játékrész mindhárom vendég gólját a 10-es számmal játszó Michael Pacher szerezte. Így egy gólos Cannibals vezetéssel ért véget a 2. harmad (2:3).

Az utolsó 20 percben sikerült ritmust váltaniuk a Pingvineknek, először Zelevics Gergő egyenlített a 42. percben (3:3), de nem örülhettek sokáig, hiszen 1 perccel később, egy kontrát követően Thomas Glanzer találatával ismét az osztrák csapatnál volt az előny (3:4).
A 45. percben Singer Márk találatával újból egál volt az állás (4:4). Izgalmas volt a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Aztán 5 perccel a vége előtt ismét Zelevics Gergő villant meg, és szerzett pazar gólt. A végét még egy kampózás miatt megítélt kiállítás tette izgalmassá, de a Pingvinek kivédekezték az emberhátrányt, így a végén 5:4-es szombathelyi siker született.

Gólszerzők: Zelevics Gergő (2), Kovács András, Németh Áron, Singer Erik (1) ill. Michael Pacher (3), Thomas Glanzer (1).