A nemzetközi példát követve, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) is felkarolta a kispályás jégkorongot, és a szupermini és mini tornákhoz hasonlóan elindította az U12-es és U14-es kispályás bajnokságait is. A 2018/19-as szezonban először írtak ki szezonnyitó tornát Budapesten, a Vasas Jégcentrumban.

– A november 3-án megrendezett eseményen 14 csapat U12-es hokisai vettek részt, és játszottak 2-2 mérkőzést 18 perces félidőkkel. A meccsek futó órával, percenkénti sorcserével és az eredmény számolása nélkül zajlottak. Természetesen a mieink is képviseltették magukat annak ellenére, hogy a szezonban eddig kevés alkalmunk volt jégen edzeni – tudtuk meg Zelevics Ferenc klubelnöktől.

A Pingvinek ellenfelei a Bajai Lurkók és a Szigeti Bikák voltak. A bajaiak ellen két ellentétes félidőt láthattak a kilátogatók, az első játékrész úgy indult, ahogy az minden szezon kezdetén: sok hibával, bizonytalansággal. Látszott, hogy a görkorcsolya után a lábaknak alkalmazkodniuk kellett a jéghez, illetve az újjáalakult soroknak is meg kellett szokniuk egymást. A második félidő már jobban sikerült, és fölénybe tudtak kerülni a szombathelyiek. Kiemelendő, hogy a harmadik sorban feljátszó mini játékosok remek, gólerős játékot mutattak.

A Szigeti Bikák együttese ellen már nem sikerült olyan jól a folytatás: a jól korcsolyázó, magabiztos Bikák megmutatták, hogy még van hova fejlődnünk, és ez biztosan sikerülni is fog.

A jól szervezett torna végén oklevelet és érmet kaptak a játékosok a részvételért.
HAJRÁ PINGVINEK!