Hétfő este pont kerül a mondat végére, amely fél éve kezdődött. Az Alpok-Adria Kupa 2018/19-es kiírásában két magyar kosárlabda csapat, az Egis Körmend és a Zalaegerszeg volt érintett. Végül a vasi alakulat jutott el a fináléig. A klubvezetés terveinek megfelelően nemcsak az eredményre helyezte a hangsúlyt Matthias Zollner irányította együttes, hanem a figyelembe vették azt is, hogy a fiataloknak is rendszeres játéklehetőséget biztosítsanak.

Így jutott el a Körmend a 12. mérkőzésig, amely a döntő második felvonása lesz. A horvát Škrljevo elleni összecsapás odavágóját 76-67-re veszítette el a vasi alakulat, azonban még a semleges szurkolók szerint is érdekes felfogásben vezette a találkozót a játékvezetői hármas. A derbin egyébként Barnjak 18, míg vengéd oldalon Thames 14 egységig jutott.

További érdekesség, hogy horvátok a csoportmérkőzések során egyszer, azóta viszont egyszer sem tudtak nyerni idegenben. A negyeddöntő és az elődöntő során is kikaptak, majd a visszavágón, hazai környezetben harcolták ki a továbbjutást. A Körmend pedig bizonyított már az előző körökben is, hogy az idegenbeli vereség nem jelent semmit. Kérdés, hogy a meccsdömping mennyire viseli meg a vasi együttes koncentrációját.

Egis Körmend – BC Adriaoil Škrljevo
2019. Április 15. – 18:00