A Graz után Csehországba is győzelmi reménnyel utazott az Egis Körmend, amely szerda este második Alpok-Adria Kupa mérkőzését játszotta. A mérkőzést remekül kezdték a vendégek, bár 11-11-re még felzárkózott a Decin, ezután repesztettek a piros-feketék egy 7-1-es szakaszt és könnyedén növelték előnyüket a negyed végéig. Ez a lendület a szünet előttig tartott. Ekkor viszont jött Lamb Autrey és hátára vette csapatát.

A nagyszünetre 42-42 állással vonulhattak öltözőbe az együttesek. Azonban hiába a rövid pihenő, nem sikerült azt az átütő játékot hozni, amivel a találkozó elején Ferenczék meglepték a cseheket. Sok dobást rontott a Körmend és az eladott labdák tekintetében sem álltak túl jól. Ezzel pecsételte meg helyzetét a vendég együttes.

Még az utolsó játékrészben megpróbáltak újítani Antonis Constantinides tanítványai, de nem sikerült átlépniük a Rába-parti kosarasoknak saját árnyékukon. A lélektanilag fontos 10 pontos határon belül már nem kerültek, a csehek pedig bebiztosították győzelmüket.

BK ARMEX Decin – Egis Körmend 87-70 (14-21, 28-21, 24-13, 21-15)

Körmend: Németh 4, Bradford 11/3, Ferencz 6/3, Hammonds 7, Delas 14.
Csere: McNeail 13, Price 11, Csorvási 4, Oroszi -, Bán -.