Amire szezon kezdetétől várt az Egis Körmend együttese, mára valósággá vált. A vasi piros-feketék ugyanis bejutottak az Alpok Adria Kupa fináléjába, ahol a horvát Košarkaški klub Škrljevo lesz az ellenfél. Az aranyérem sorsa két mérkőzésen dől majd el, az első felvonásra pedig déli szomszédjainknál kerül sor.

A hazai együttes meglehetősen hullámzó játékra képes, ezt mutatja az is, hogy csak a 9. helyen áll a 12 csapatos horvát bajnokságban 19 fordulót követően. A klub talán két legjobb játékosa Barnjak és Williams, akit mindenképpen semlegesíteniük kell a körmendi kosarasoknak, amennyiben nyerni szeretnének. A horvát együttes egyébként a vasi gárda számára is ismerős Levice kiütésével jutott a döntőben.

Ugyanakkor nem a Körmend lesz az első magyar csapat, amellyel találkozik az idei kiírásban a Škrljevo, hiszen a Zalaegerszeggel együtt szerepelt a C-csoportban. Akkor a kék-fehérek első, míg a horvátok a második helyen jutottak tovább. Szerda este pedig eldől, hogy vajon melyik együttes lehet nyugodtabb a visszavágó előtt?!

Košarkaški klub Škrljevo – Egis Körmend
2019. április 3. – 19:00