Nagyon szeretett volna visszavágni a Hajdúságban elszenvedett vereségért a piros-feketék. Matthias Zollner együttese ennek megfelelően, rendkívül támadólag lépett fel. Azonban a vendégek is felvették ezt a magas fordulatszámot és a feldobás után azonnal belekezdtek a kosarak termelésébe. A szurkolóknak pedig nagyon tetszett ez a leosztás.

A hazai oldalon Ferencz és Price, a túloldalon Borisov valamint Ivosev gyűjtögette a pontokat. Ráadásul Berényi István, a DEAC vezetőedzője remek érzékkel nyúlt bele a mérkőzésbe. Hogy a Körmend ne lépjen el túlságosan hol időkéréssel, hol cserékkel sikerült megakasztani az MTE játékát. A negyed végére azonban a hazaiak jöttek ki a nagy rohanásból és állt az eredményjelzőn a 30-22.

Ezután sem változott a játék képe túl sokat. Egyre több volt a technikai hiba, ráadásul ekkor már a játékvezetők is egyre többször léptek elő főszereplőkké. Dugat és Manigat kosaraival felzárkózott a DEAC, akkor viszont a túloldalon Ferencz majd Hammonds is berámolt egy trojkát, ezzel lezárva az első félidőt. Az eredmény szoros volt és csak remélhették a szurkolók, hogy sima lesz a végére a derbi.

Price adta meg az alaphangot a szünet után és láthatóan elkapta a fonalat a Körmend. Csorvási, majd Hammonds kosaraira nem volt válasza a debrecenieknek, ezt pedig kihasználták a piros-feketék. Ráadásul rengeteg eladott labdája volt ekkor a vendégeknek, amit kihasznált a vasi együttes. Érezhető volt, hogy ezt a mérkőzést már megnyerte a Körmend.

Az utolsó negyedben egy hátradőlős tíz percben reménykedtek a nézők, azonban a sípmesterek több ítélettel is felkavarták az állóvizet. Omenaka zsákolására érkezett egy válasz Hammonds-tól, majd az ifjú Takács is betalált közelről, két ember szorításában. Az utolsó percekre már csak egy kérdés maradt nyitott: vajon mennyi lesz a vége? Ezzel a 113-82-vel emlékezetesen indította az évet a Körmend és hangolt az Alba Fehérvár elleni meccsre.

Egis Körmend – DEAC 113-82 (30-22, 25-26, 31-14, 27-20)

Egis Körmend: Thames 4, Price 18/3, Ferencz 18/12, Hammonds 21/3, Delas 6. Cserék: Bradford 18/6, Németh 16/6, Csorvási 10, Takács 2, Oroszi -, Lajsz -.

DEAC: Dugat 16/3, Manigat 19/6, Borisov 15/9, Ivosev 15/9, Amigo 7.
Cserék: Omenaka 6, Bognár 4, Polyák -, Velkey -, Kósa -.