Sorozatunk újabb állomásához érkeztünk. A világ legkülönbözőbb szegleteiben jártunk és ezúttal is rendkívül érdekes valamint eldugott helyszínt javaslunk úti célnak. Ha bírjuk az északi klímát és a vízzel is jó barátságot ápolunk, akkor feltétlenül keressük fel ezt a mutatós és csendes halászfalut, mert itt sem kell lemondanunk szeretett sportágunkról.

Irány tehát Norvégia, azon belül is a Nordland megyei Lofoten-szigetekre, amely már az északi sarkkörön belül található. Ennek köszönhetően nem célszerű télen mérkőzést játszani, mert jobbára mínuszok uralkodnak még nappal is. A nyári időszakban is csak 10 fok körüli a hőmérséklet, de ez nem zavarja a falut, hogy saját csapata legyen.

A Henningsvaer Stadion több különlegességgel büszkélkedhet. Egyrészt alig 500 fős falu csapata játszik itt, másrészt az elhelyezkedése, ami kifejezetten vonzóvá teheti a turisták számára. Igazi ékszerdoboznak számít a stadionok között, amelyet feltétlen célszerű felkeresni, ha egyszer arra járunk. Többek között egy bajnoki mérkőzésre is beülhetünk.

Ha nem is világverő játékosok alkotják a Henningsvær IL csapatát, azt mindenképpen el kell mondani róluk, hogy nagyon lelkesek. Aki pedig kilátogat eldöntheti, hogy a kavicsos részen nézi meg az összecsapást, vagy a rendkívül látványosnak, azonban életveszélyesnek tűnő lelátóról, amely szintén impozánssá teszi a stadiont és természetesen a helyszínt.