Ezúttal is próbáljuk a különleges labdarúgó pályákkal meglepni olvasóinkat. Norvégiát követően ezúttal utazzunk Ázsiába. Egészen pontosan Indiába, ahol nemcsak a kultúrában, vallásban, hanem a sportlétesítményekben is kitettek magukért az itt élők. A Himachal Pradesh Cricket Association Stadion, ismertebb nevén a HPCA Stadion minden szempontból megfelel a turisták számára.

A létesítmény befogadó képessége 23.000 fő és a mai napig rendeznek itt találkozókat. Igaz azonban, hogy a fő profilja nem a labdarúgás, hanem a krikett, amely az ország legnépszerűbb sportjának számít. Ennek ellenére kisebb tornákat, valamint a válogatott felkészülésének is helyet szokott nyújtani a sportközpont, ahol hotel is üzemel.

A fő látványosság azonban nem a stadion, bár kétségtelenül jó állapotban van, az idelátogatók többsége mégis a háttérben látható hegyvonulat miatt érkezik. Dharamsala mellett található ugyanis a világ legmagasabb pontja, azaz a Himalája. A stadionban is magaslati levegőn készülhetnek a játékosok és a nézők, mert az építmény 1.500 méteres magasságban van.