Komoly kihívás előtt áll mindkét Vas megyei férfi élvonalbeli kosárlabda csapat. Ezen a hétvégén rendezik ugyanis a győri Audi Arénába a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjét, ahol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely valamint az Egis Körmend is pályára lép. A szombathelyiek első, míg a Rába-parti kosarasok a nyolcadik kupagyőzelmükről álmodoznak. Ehhez viszont három hibátlan mérkőzést kell lejátszaniuk.

Csütörtök kora délután az első mérkőzést Gasper Okorn együttese vívja majd az Atomerőmű SE ellen.

A sárga-feketék után pedig a körmendi kosarasokon a sor, akik a Jászberény ellen bizonyíthatnak. Érdekesség, hogy alig egy hete bajnoki mérkőzésen is találkoztak a csapatok és a Rába-parti városkában is élvezetes mérkőzés kerekedett az összecsapásból. Lazic mester tanítványai ugyanis remekül kezdték a derbit és csak a második játékrészben tudta döntésre vinni a találkozót a Körmend, amely így fellépett a tabella második helyére.

Tehát két, kőkemény mérkőzés vár majd a vasi kosarasokra. Ráadásul amennyiben nyer a Falco és a Körmend is, akkor az elődöntőben egymás ellen lépnek pályára és vívhatják ki a továbbjutást. Ehhez viszont csütörtök délután az Atomerőműt és a Jászberényt is le kell győzni. A Hungarysport mindkét találkozóról Facebookon keresztül élő  videókkal jelentkezik a helyszínről.

Zsíros Tibor Magyar Kupa

Program – I. nap
2019. február 14. – Győr / Audi Aréna

13:00 – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE
15:30 – JP Auto-JKSE – Egis Körmend
18:00 – Pécsi VSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK
20:30 – DEAC – Zalakerémia ZTE KK