Szerda este fantasztikus játékkal rukkolt ki a Hungast Haladás VSE női röplabda együttes. Az Extraligás tagságát meghosszabbítani kívánó alakulat az egyik legfőbb riválist, az 1.MCM-Diamant Kaposvárt győzte le 3-1 arányban. Ez a siker pedig azt is jelentette, hogy a vasi együttes átmenetileg a tabella élére ugrott.

Hogy ez miért tartott csak pár napig? Leginkább azért, mert még péntek este Jászberényben lépett pályára az MTK-Budapest csapata, amely még veretlen volt a kvalifikáció során. A berényi 3-1-es győzelem pedig azt jelentette, hogy Deme Gábor csapata lépett az élre, megelőzve a fővárosi kék-fehéreket és a Haladást is. Ráadásul vasárnap pont ez a két együttes méri össze tudását.

Takács Doroti személyében egy ismerős arc is lesz a rivális soraiban, tekintve hogy a 21 éves csapatkapitány Szombathelyen kezdte pályafutását. A két csapat egyébként 3 győzelem mellett 1 vereséget számlál, így csak a szettek aránya dönt jelenleg a vasi lányok javára. Kemény percek várnak tehát Mucsi Péter tanítványaira, azonban ha a Kaposvár elleni produkciót sikerülne átmenteni, akkor ismét a tabella élére ugorhat a zöld-fehér alakulat.

MTK-Budapest – Hungast-Haladás VSE
2019. március 31. – 17:00
Budapest, MTK Röplabda Csernok, Szamos utca 2/c.