Aligha kell bemutatni a régió sportbarátainak Marton Laurát. A rendkívül szemrevaló teremtéssel korábban még modellként volt szerencsém találkozni, aztán a legnagyobb meglepetésemre cheerleaderként is bizonyított a Shake It! formációval. A csinos lányokból alakult csapattal országszerte találkozhattak a kosárlabda barátok, ahol kirobbanó sikert arattak.

Aztán, ahogy lenni szokott minden tag önálló utakra lépett, hogy megvalósítsák álmaikat. Marton Laura az iskolapadba ült, hogy megszerzett tudását majd tanárként átadhassa a következő generációnak. Azonban nemcsak tanintézményekben oktat majd, hanem jelenleg is megyeszerte. Csak nem négyütemű fekvőtámaszt, hanem Zumbát. Erről és pályafutásáról is beszélgettünk a szépséges ifjú hölggyel.

Ahogy megláttalak egyből tudtam, hogy Te is a Shake It! formáció tagja voltál. Hogy kerültél a csapatba?

– Nagyon kedves vagy, pedig olyan, mintha ezer éve lett volna. Igazából a csapat vezetőjét ismertem és neki köszönhetően kerültem a cheerleaderek közé. Nagyon jó időszak volt, hiszen a lányokkal nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki. Ennek köszönhetően az edzések, az utazások és a fellépések is kiváló hangulatban teltek. Ráadásul a siker sem maradt el, hiszen nemcsak Szombathelyen, hanem országszerte több városban is volt lehetőségünk megmutatni magunkat.

Aztán egyszer csak vége lett…

– Igen, hiszen minden jónak vége szakad egyszer. Mindenki próbálta megvalósítani az álmát. Én Budapestre mentem egyetemre, azonban nem tetszett az iskola, így jelenleg Szombathelyen tanulok testnevelő tanár-gyógytestnevelő szakon. Közben elvégeztem egy Zumba oktatói tanfolyamot és a suli mellett ezt is maximális erőbedobással csinálom, hiszen csak így van értelme.

Hol találkozhatnak veled azok, akik ki szeretnék próbálni a Zumbát?

– Szombathelyen, Celldömölkön, Kemenesmihályfán, Nagysimonyiban és Sorkifaludon is van egy-egy csoportom, ezzel mondhatjuk úgy is, hogy be van táblázva a hetem. Úgy kellett kialakítanom az életem, hogy a tanulás mellett esti időpontokat biztosítsak a Zumba szerelmeseinek. Többen munka vagy kisbaba mellett csak így tudják megoldani, hogy részt vehessenek az órán. Így én alkalmazkodtam az igényekhez, de rendkívül élvezem.

Egy estére viszont ismét cheerleader voltál a Super Bowl alkalmából…

– Nagyon jól esett a felkérés és örömmel mondtam rá igent. Ráadásul kiváló hangulat uralkodott, a helyszín is tökéletes választás volt – igazi sportkuckóvá alakult az estére. A lányokkal még dartsoztunk is. A társaságnak köszönhetően végig családias légkör uralkodott és a mezben érkezett játékosoktól még inkább fokozta a hangulatot.

Milyen megvalósítandó terveid vannak még hátra?

– Mindenképpen szeretném befejezni az iskolát és tanárként elhelyezkedni. Persze addig is szeretném minél magasabb szintre emelni a Zumba tudásom és ezzel még elismertebbé tenni ezt a fantasztikus mozgásformát.

Legyen így…