Tizennyolc pont! Ennyivel kellett nyernie az Egis Körmendnek az Alpok Adria Kupa A-csoport 5. fordulójában. A Decin elleni derbi a továbbjutást érő helyek szerepéről is döntött és mivel Ferenczék Csehországban 87-70 arányban szenvedtek vereséget, egy nagyobb arányú győzelem az első pozíciót jelentette volna a vasi kosarasoknak.

A feladat adott volt és úgy tűnt fel is nőttek hozzá a körmendi játékosok. Remekül védekeztek és támadásban sem volt gond. Ez annak fényében is nagy teljesítmény, hogy Csorvási Milán még hosszú ideig a maródiak listáján szerepel, így a palánk alatt meglehetősen vékony volt a hazai együttes. Azonban McNeaill vezetésével már az első negyed végén nagy előnyre tettek szert a vendéglátók.

A folytatásban is piros-feketék szája íze szerint alakult a találkozó. Bár egy érdekes játékvezetői ítélet miatt, percekig állt a játék. Siska és McNeaill is a kiállítás sorsára jutott. A szünet előtt még egy nagyobb hajrába kezdett, de csak kozmetikázni tudták az eredményt. A szünetben 60-44 állt a kijelzőn, ami még kevés volt a hazai üdvösséghez.

A fordulás után pontesővel kezdtek a csapatok, leginkább Hammods villogott. Először triplát dobott, majd szépen kiszolgálta Németh Ákost, aki közelről nem vétett. A nagy rohanásból a Körmend jött ki jobban és nem is engedték feltámadni a vendégeket, akik pedig folyamatosan reklamáltak a játékvezetőknél – eredménytelenül.

Az utolsó negyedben már csak az volt kérdés, hogy mennyivel sikerül behúznia a találkozót a hazaiaknak. Végül 25 pontos különbségű győzelmet aratott a Körmend, ezzel pedig bebiztosította továbbjutását. Az utolsó csoportmérkőzés már arról hivatott dönteni, hogy melyik helyezéssel fejezi be a küzdelmet a vasi gárda.

Egis Körmend – BK ARMEX Děčín 103-78 (35-20, 23-24, 32-11, 13-23)

Körmend: McNeaill 10, Németh 12/6, Price 4, Hammonds 16/6, Delas 14.
Csere: Bradford 16/3, Ferencz 14/12, Takács K. 6, Lajsz 6, Oroszi 3/3, Balogh 2.
Vezetőedző: Matthias Zollner