Január harmadikán megkezdte az alapozást a Szombathelyi Haladás élvonalbeli labdarúgó együttes, amely idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját is. Horváth Ferenc tanítványaira kemény felkészülési időszak vár, hiszen az OTP Bank Ligában a zöld-fehér együttes a sereghajtó pozícióban áll. Így minden pontra szüksége lesz a szombathelyieknek a tavaszi szezon során.

Ehhez viszont minőségbeli változást is sürget, ami a keret összeállítását illeti. Tóth Miklós ügyvezető a csapat évzáró estjén kifejtette, hogy több játékos munkáját megköszönik és minőségi játékosok érkezése várható. Míg a szakmai stábnak az új labdarúgók beépítése is növeli az elvégzendő feladatok számát, addig edzőtáborral és edzőmérkőzésekkel készülnek a futballisták a február 2-án kezdődő szezonra.

Az első tréninget a Király Sportlétesítmény gyepén tartották a szakvezetők a játékosoknak és akadt egy új arc is a pályán. A 68-as számú felszerelésben a Honvéd FC-vel szerződést bontó Holdampf Gergő (képünkön) is együtt dolgozott a Haladás játékosokkal. Az ifjú labdarúgó próbálja meggyőzni a szakmai stábot leigazolásának fontosságáról. A csípős időjárás dacára jó hangulatban telt az első tréning.

A Haladás január 18-25. között Törökországban hangol a Kisvárda elleni mérkőzésre. A larai edzőtáborban a román első liga negyedik helyén álló FC Sepsi ellen mérkőznek meg Halmosi Péterék, de további felkészülési mérkőzést is vívnak a szombathelyiek míg külföldön dolgoznak. Azonban nemcsak Törökországban vívnak edzőmeccseket a vasi zöld-fehérek.

Az első felkészülési mérkőzésre január 12-én kerül sor, azonban még nincs pontosítva, hogy ki ellen játszik a Hali. Néhány nappal később, 16-án viszont egy kis túra vár Királyékra. A szlovén bajnokság listavezetője, az NK Maribor otthonába vizitálnak a szombathelyiek. Addig viszont a kemény alapozásé a főszerep a Rohonci úton.