Sokáig kérdéses volt, hogy ki készíti fel az új bajnokságra a Szombathelyi Haladást. Mára biztossá vált, hogy az eredetileg esélyesként befutónak jelölt, korábban a Honvéd FC csapatával sikereket elérő Supka Attila került a zöld-fehér klub kispadjára. Így a másodosztályú bajnokságra már az új tréner irányításával készülhet a csapat.

A tréner egyébként nemcsak a fővárosi együttes, hanem a Debrecennel is emlékezeteset alkotott. Kétszer is bajnoki címig vezette az élvonalban a hajdúságiakat. Supka Attila mellett Híres Gábor másodedzőként segédkezik majd és Desits Szilárd is ott lesz a szakmai stábban.

„Néhány héttel ezelőtt kerültem kapcsolatba a Haladással, akkor vetődött fel a lehetősége annak, hogy a csapat edzője legyek – mondta Supka Attila a Haladás honlapjának. – Természetesen ehhez nagyon sok mindennek tisztázódnia kellett. Amennyiben az együttes egyben marad, mert közben rendeződnek a klub körüli dolgok, akkor erre lehet építeni. Nagyon sok játékost ismerek a Haladásból, az NB I-ből, sok játékossal dolgoztam az NB II-ben Sopronban is. Jelenleg olyan kerettel rendelkezünk amely egy-két labdarúgóval kiegészítve jó teljesítményre lehet képes a másodosztályban. A Haladással kapcsolatos emlékeim? A Hali mindig masszív csapat volt, az ősszel is megszenvedtünk Szombathelyen, amikor egy-nullára nyertünk. Tavasszal pedig kimondottan jó gárda alakult ki, valószínűleg a téli igazolások kicsit későn érkeztek, ezért esett ki a Hali. A Haladás mindig is jó csapat volt, olyan, amelyet szeretnek a szurkolói – most is ez a célunk.”